- Fikk drapsordre på SMS

Bare timer før barnepiken drepte pastorkona Alexandra Fossmo, tikket en tekstmelding inn på mobilen hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KNUTBY (Expressen/Dagbladet): Den drapstiltalte barnepiken (26) kan ha fått SMS-ordre om å drepe pastorkona Alexandra Fossmo og naboen Daniel Linde. Kort tid før skuddene falt i Knutby lørdag morgen 10. januar, tikket følgende tekstmelding inn på barnepikens mobiltelefon:

«Ä r du beredd? Gör det första. Gör det andra.». På norsk blir det «Er du klar? Gjør det første. Gjør det andre.»

Dette forteller Patrik Waldau, en av flere i pinsemenigheten som kjenner til tekstmeldingen.

Det var i natt usikkert hvorfra opplysningene kommer, men flere menighetsmedlemmer kjenner til at barnepiken skal ha fått en melding som kan tolkes som en ordre om å drepe.

- Ingenting overrasker meg lenger, sier Patrik Waldau.

Lynetterforskning

Politiets etterforskningsleder Kennet Ågren mener opplysningene er svært interessante.

- Vi kjenner til at det har forekommet SMS-trafikk mellom pastoren og den 26-årige kvinnen (barnepiken). Men dette er en SMS som vi tidligere ikke har kjent til, sier Ågren.

Politiet har startet lynetterforskning av det nye SMS-sporet. Gjennom menigheten har politiet fått flere nye opplysninger som peker på at den norske pastoren Helge Fossmo kan være innblandet i drapet på sin kone.

Også barnepikens fetter kan fortelle at det var jevnlig SMS-kontakt mellom henne og pastoren, forteller fetteren.

- Redd for politiet

Patrik Waldau var i London da Alexandra Fossmo ble skuddene falt i Knutby.

- Jeg hadde egentlig ikke tid til å reise på grunn av jobben. Men Fossmo overtalte meg til å reise, forteller han.

- Det rare er at sist gang jeg var på utenlandsreise var i 1999. Da døde hans første kone. Det skjer en mystisk ulykke og et mord i nabohuset, og begge gangene er jeg borte, sier Waldau.

Han kan også avsløre at Fossmo var urolig dagene etter drapet.

- Han pratet om at politiet kanskje skulle komme og hente ham. Jeg forsto ikke hans uro.

Pastorens redsel for å møte politiet delte han med elskerinnen, nabokona som var gift med Daniel Linde som ble skutt. Waldau viste ikke da at de to var elskere.

- Jeg spurte: Hvorfor tror dere politiet skal hente dere? Dere har vel ikke noe å være redde for. Det er vel bare bra om politiet reinvasker dere fra feilaktige mistanker? Og så simulerte jeg et kryssforhør med dem, forteller Waldau.

- Er dere skyldige? Har dere gjort noe? Har dere et forhold? Jeg spurte dem rett ut. De nektet kategorisk, forteller han.

- Nå vet jeg at de løy.

- Kvinnen var bundet til et taushetsløfte hun hadde gitt pastoren. Hun var tvunget inn i en omslukende redsel, sier Waldau, som har snakket med nabokona etter at hun ble sluppet ut av varetektsfengslet forrige uke.

- IKKE OVERRASKET: - Det rare er at sist gang jeg var på utenlandsreise, var i 1999. Da døde Helge Fossmos første kone. Det skjer en mystisk ulykke og et mord i nabo-huset, og begge gangene er jeg borte. Er det virkelig en tilfeldighet? spør Patrik Waldau, talsmann for menigheten i Knutby.