Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk drapstips i tolvte time

Dagbladets artikkel om drapet av Ronald Ramm (71) og at morderen nå kan gå fri, har det kommet inn flere tips. Ett tips regnes som meget interessant.

DREPT: Ronald Ramm - som ble drept i hjemmet sitt på Rødberg i Larvik i 1995. Foto: Privat
DREPT: Ronald Ramm - som ble drept i hjemmet sitt på Rødberg i Larvik i 1995. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARVIK (Dagbladet): - Ja det kom inn fem tips. Det siste i den aller siste tipstimen før midnatt til onsdag. Blant tipsene er det ett som er meget interessant, forteller politietterforsker Jørn Lier Horst til Dagbladet.

Han legger til at han ikke kan gå i detaljer om innholdet, men forteller at det går på forhold som ikke tidligere er etterforsket. Det skal være en navngitt person som ikke var inne i bildet i den tidligere etterforskningen.

Drept hjemme Ronald Ramm ble drept i sitt hjem natt til 1. desember 1995. Pensjonisten ble funnet bakbundet og slått mange ganger. Slagene var ikke i utgangspunktet dødelige. Ramm døde trolig av utmattelse og blodtap. Det var datteren Rigmor Waldvogel som fant sin far åtte dager etter drapet.

Ikke uvanlig Ny omtale av gamle kriminalsaker kan være et pluss for politiet, men mye som kommer inn er ikke nødvendigvis ferske tips.

- Nei, mye av det vi fikk etter omtalen av Ramm-saken nå er allerede kjent for oss. Noe som ikke er uvanlig når slike saker omtales på nytt, sier Horst.

Selv om foreldelsesfristen for straff for dette drapet er ute, betyr ikke forholdet at saken ikke gis prioritet. Horst har tidligere uttalt til Dagbladet at det uansett er viktig å få svar på hvem som gjorde det og hvorfor.

Syk uten svar - Regner du med at dette tipset vil gi et svar?

- Det kan jeg ikke si. Så langt er det helt åpent. Men jeg kan si at vedkommende tilhører et spesielt miljø, forteller Jørn Lier Horst.

Han er ikke alene om å ønske svar. Datteren til Ramm har tidligere sagt til Dagbladet at det er viktig for henne å ikke minst få svar på hvorfor noen ønsket hennes far død.

- Ja, det er viktig for meg. Jeg har blitt syk av dette her, sier hun.

NYE TIPS: Politietterforsker Jørn Lier Horst ved Larvik Politi har fått nye tips i Ramm-saken. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
NYE TIPS: Politietterforsker Jørn Lier Horst ved Larvik Politi har fått nye tips i Ramm-saken. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!