Fikk drømme- jobben

Navn: Drude O. Fogh Alder: 44 Yrke: Ryttersjef

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Rytterpolitiet i Oslo har fått sin første kvinnelige sjef. Drude O. Fogh har fått den stillingen alle hestegale ungjenter sikkert mener er selve drømmejobben. Hun blir sjef for 13 hester og et rytterkorps på 19. De skinnende hestene er politiets beste PR-avdeling og sørger for en kontakt mellom politi og publikum ingen tobeinte makter. Samtidig er de ordensmaktens fremste våpen ved oppløp og demonstrasjoner som kommer ut av kontroll.
  • Hester er blant Vårherres vakreste skapninger. Om det er den bløte mulen, de bunnløse øynene, eller rett og slett følelsen av å mestre så mye muskler og kraft som får folk flest, og ungjenter helt spesielt, til å bli mo i knærne og drømmende i blikket, tør jeg ikke si. Men noe er det, og det er så kraftig at ingen politiker eller byråkrat tør nærme seg politihestene med sparekniven.
  • I København begikk man den grandiose tabben å nedlegge det ridende politi i 1974. Det fikk de snart angre. Nå bygges avdelingen opp igjen, blant annet med assistanse fra Oslo politi, som har «gitt» dem to av sine hester. Alle politihestene er vallaker, kastrerte hingster. Frigg som fikk æren av å ha den nye sjefen på ryggen, er 17 år, sønn av Sandro som i sin tid var olympisk mester i sprangridning. Han har alle gode egenskaper tjenesten krever: Han er rolig, lydig, utholdende, disiplinert - og vakker.
  • Drude fikk en islandshest da hun var ti år gammel. Siden er det blitt mye hest for henne. Hun hadde sommerjobber på et ridesenter og dro på tur i fjellet med handikappet ungdom. I mange år var hun trener for Arnfinn Lunds galoppstall på Øvrevoll. Hun har også fem års fartstid i rytterpolitiet. Nå kom hun fra stillingen som operativ uteleder med ansvar for Oslo sentrum. Hun har også vært hovedverneombud i Oslo politidistrikt.
  • Hun har en fortid i Unge Høyre, men har ikke lenger noen partimessig tilknytning. Men hun er samfunnsengasjert, det hører med til jobben. Og kvinnesak tar hun alvorlig når det er reelle ting det er snakk om. For da er det snakk om rettferdighet, sier hun.
  • Og sier ikke nei takk til en mør hestebiff.