BAKSMELL ELLER PENGER TILBAKE: Fra midnatt var den elektroniske selvangivelsen klar på Altinn. Alle som har valgt å få selvangivelsen elektronisk og ikke på papir, kan nå sjekke om de får skattesmell eller penger tilbake. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
BAKSMELL ELLER PENGER TILBAKE: Fra midnatt var den elektroniske selvangivelsen klar på Altinn. Alle som har valgt å få selvangivelsen elektronisk og ikke på papir, kan nå sjekke om de får skattesmell eller penger tilbake. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

Fikk du baksmell eller penger tilbake?

Skatteoppgjøret klart på nett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra midnatt var den elektroniske selvangivelsen klar på Altinn. Alle som har valgt å få selvangivelsen elektronisk og ikke på papir, kan nå sjekke om de får skattesmell eller penger tilbake.

I år er det rundt 890 000 skatteytere som har bedt om å få selvangivelsen elektronisk, og hvis ikke altinn.no kneler når sjekkerushet starter - noe som har skjedd flere ganger de siste årene - skal skatteoppgjøret være klart.

LES: Slik kan du spare tusener av skattekroner. (krever abb.)

De som får selvangivelsen elektronisk har bedt om det selv, og i år er det 360 000 flere som har bedt om nettopp det enn året før, skriver Aftenposten.

De som fortsatt sverger til papirutgaven, og det er fortsatt de aller fleste, må vente til 1. april.

I år er det siste gang selvangivelsen kommer i posten hvis du ikke har bedt om noe annet. Fra neste år blir nemlig elektronisk utsendelse standard, og du må reservere deg mot å få elektronisk selvangivelse hvis du ønsker papirversjonen.

- Neste år legger vi opp til at flertallet av befolkningen kun får den elektroniske utgaven av selvangivelsen. Den har eksistert i over 10 år, og nå er det naturlig å trappe ned papirutgaven, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

(NTB)