Fikk e-post, vil bli politianmeldt

Privatpersonen som fikk tilsendt fortrolig informasjon om sikkerhetsrutinene til Securitas via e-mail, vil bli politianmeldt. Årsaken er at han gikk til media og fortalte om episoden og viste fram den hemmelig informasjonen han hadde mottatt på sin PC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De burde prise seg lykkelig over at jeg ikke solgte informasjonen til kriminelle for 50 000, sier mannen, som er noe forundret over trusselen om politianmeldelse. Han understreker overfor Dagsavisen at han ikke har gitt informasjonen videre til andre eller tjent penger på den. Aftenposten fikk se de fortrolige opplysningene, men avisen trykket den ikke.

I mai mottok privatpersonen en mail fra selskapet Guard Systems. Brevet innholdt informasjon om Securitas sine pengetransporter og en rapport om hva som gikk galt da en pengetransport ble ranet på Gulskogen i april.

Mailen ble sendt tilbake til Guard Systems med en forklaring på hvorfor privatpersonen hadde fått den. Siden har mannen aldri hørt noe fra selskapet.

- Jeg er fryktelig skuffet over måten de har taklet dette på. Man skulle tro at et firma som driver med sikkerhet ville være interessert i å forbedre sine egne sikkerhetsrutiner, sier mannen til Dagsavisen.

Guard Systems har blitt anbefalt av sine jurister å politianmelde mannen de sendte mailen til. Selskapet mener at mannen er juridisk ansvarlig for viderespredningen av rutinene.