FØDDE:  Denne Rottweilertipsa fødde sju valper på en politistasjon. FOTO: POLITIET/EXPRESSEN.
FØDDE: Denne Rottweilertipsa fødde sju valper på en politistasjon. FOTO: POLITIET/EXPRESSEN.Vis mer

Fikk ekte politihunder

Rottweiler fødte på politistasjon, fikk sju valper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet i den svenske byen Katrineholm fikk mer enn hva de regnet med, da de lørdag morgen mottok en Rottweiler. Hunden ble funnet gående alene langs veien, og ble brakt til politiet av Securitas.

-Vi fikk henne inn på morgenen, og begynte å lete etter eieren. Vi la merke til at hunden var ganske god og rund og trodde kanskje den var litt gammel, forteller politiinspektør Per-Axel Lindman til Dagbladet.

Det lyktes imidlertid ikke politiet å få tak i eieren, og hunden ble derfor værende på politistasjonen.

Fødde - Da hunden skulle luftes i sjutida lørdag kveld, la politikvinnen som luftet den merke til at hunden blødde litt fra bekkenet. Da vi  sjekket hunden litt senere, så vi at den hadde fått sju valper. Hun hadde vært flink, og bitt av navlestrengen på samtlige av valpene, forteller Lindman.

Politiet tok deretter kontakt med den lokale veterinæren for å få råd om hvordan de skulle ta seg av den nybakte mora og de sju ungene hennes.

 STOLT: En stolt hundemor. FOTO: POLITIET/EXPRESSEN.
STOLT: En stolt hundemor. FOTO: POLITIET/EXPRESSEN. Vis mer

- Vi fikk beskjed om å kjøpe litt kraftfor og surmelk, og det gjorde vi. Vi har også fått tak i noen tepper og har prøvd å gjøre det koseligst mulig hundemora og valpene hennes, forteller Lindman.

Ingen eiere Politiet har så langt ikke lykkes i å komme i kontakt med eierne av hunden, og ingen har meldt tipsa savnet. Dette til tross for at hun var utstyrt med en chip.

- Derfor vil tispa og ungene hennes nå i kveld bli brakt til et hundepensjonat der de vil bli tatt hånd om inntil videre, sier Lindman.  

 DYREPASSERE :
Annelie Öberg og Per-Axel Lidman tar hånd om tispa og hennes nyfødte. FOTO: POLITIET/EXPRESSEN.
DYREPASSERE : Annelie Öberg og Per-Axel Lidman tar hånd om tispa og hennes nyfødte. FOTO: POLITIET/EXPRESSEN. Vis mer