Fikk el-sjokk av fortauet

Hunden Eddie fikk elektrosjokk under en luftetur på Jernbanetorget i Oslo. Eddie ble hysterisk av smerter, og matmor Hege Sinding slo alarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to siste ukene har politiet fått flere mystiske meldinger om hunder som har gått berserk utenfor Nille AS på Jernbanetorget 4.

Beit en gutt

- Den første meldingen kom 28. desember. Vi styrte videokameraene mot hunden og kunne selv se at den slo seg helt vrang. Eieren trodde den hadde tråkket på en sprøytespiss, sier vaktsjef Hilde Walsø ved operasjonssentralen i Oslo politidistrikt.

Ei drøy uke seinere gikk enda en hund berserk på samme sted og beit tilfeldig forbipasserende, blant andre en liten gutt. Viking Redningstjeneste AS sin hundebil måtte rekvireres for å fjerne det fortvilte og desperate dyret.

Mandag var det Hege Sindings Eddie, en hund av blandingsrase, som fikk gjennomgå.

- Da vi passerte utenfor Nille, ble Eddie helt vill. Han kastet seg rundt, hoppet og ville opp i armene mine. Jeg trodde det var strødd salt på det glatte fortauet og at Eddie hadde fått salt i en sår pote. Derfor holdt jeg hunden hardt nede på bakken, men uten at den roet seg ned. Da fikk den jo bare enda mer strøm, sier hundeeier Hege Sinding med dårlig samvittighet.

Noen bygningsarbeidere kom til og forklarte at det var strøm i fortauet.

Uttrykning

Sinding kontaktet først politiet. Deretter ringte hun Brann- og redningsetaten og forlangte at de skulle rykke ut. Noe de gjorde.

- Det ble konstatert brudd eller overledning i varmekablene i fortauet. Strømmen ble ledet ut til to messingfundamenter nedfelt i fortauet, sier vaktkommandør Bjørn Andersen ved 110-sentralen.

- Fundamentene er til montering av flaggstenger, men da hundene tråkket på disse, fikk de 220 volt gjennom labbene. En hund var bundet fast og sto oppå messingplatene da vi kom, sier Andersen.

Gårdeieren Eiendomsspar AS har nå slått av strømtilførselen til varmekablene og dekket messingfundamentene med gipsplater.

GIKK BERSERK: Veterinæren fastslo at Eddie var i sjokktilstand og ba eier Hege Sinding se etter brannblemmer på potene. Hunden var redd et helt døgn etter å ha passert Jernbanetorget 4.