Fikk elefanthode etter medisintest

Tilstanden kritisk for to menn. Fire andre alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): To menn ble mandag innlagt på intensiv avdeling på Northwick Park Hospital i London etter å ha fått bivirkninger som følge av et medisinsk eksperiment utført av amerikanske Parexel.

Et av ofrene, som opplevde at hodet og hender vokste til tre ganger normal størrelse, ble beskrevet av en venn som elefantmann, ifølge CNN.

Det var totalt åtte menn som meldte seg frivillig til å teste medisinen. Seks er innlagt på sykehus. De to siste fikk placebo-medisin og er uskadd.

- Livet er ødelagt

Medisinen skal blant annet behandle leukemi.

- Min sønn er en sunn gutt. Han røyker ikke, drikker lite og var godt trent, inntil de ødela livet hans, sier moren til et av ofrene til CNN.Kjæresten til et av ofrene, en mann på 28 år, kjente nesten ikke igjen sin kjære etter at han ble syk. 

- Han ser ut som elefantmannen, sa Myfanwy Marshall tidligere idag.

Svært sjelden

- En slik reaksjon skjer svært sjelden og er en uheldig og uvanlig situasjon, sa Dr. Herman Scholtz, sjef for Parexel International Clinical Pharmacology, i en uttalelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer