Fikk elefanthode etter medisintest

Tilstanden kritisk for to menn. Fire andre alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To menn ble mandag innlagt på intensiv avdeling på Northwick Park Hospital i London etter å ha fått bivirkninger som følge av et medisinsk eksperiment utført av amerikanske Parexel.

Et av ofrene, som opplevde at hodet og hender vokste til tre ganger normal størrelse, ble beskrevet av en venn som elefantmann, ifølge CNN.

Det var totalt åtte menn som meldte seg frivillig til å teste medisinen. Seks er innlagt på sykehus. De to siste fikk placebo-medisin og er uskadd.

- Livet er ødelagt

Medisinen skal blant annet behandle leukemi.

- Min sønn er en sunn gutt. Han røyker ikke, drikker lite og var godt trent, inntil de ødela livet hans, sier moren til et av ofrene til CNN.Kjæresten til et av ofrene, en mann på 28 år, kjente nesten ikke igjen sin kjære etter at han ble syk. 

- Han ser ut som elefantmannen, sa Myfanwy Marshall tidligere idag.

Svært sjelden

- En slik reaksjon skjer svært sjelden og er en uheldig og uvanlig situasjon, sa Dr. Herman Scholtz, sjef for Parexel International Clinical Pharmacology, i en uttalelse.

- Vi har standard prosedyrer som alltid brukes den første gangen vi tester ny medisin på mennesker, sier Scholtz.

Parexel sier at medisinen var utviklet av tyske TeGenero.

- Disse hendelsene var helt uventet og gjenspeiler ikke resultatene vi fikk fra laboratoriumsprøver som vi tok før vi fortsatte med forskning på mennesker, sier TeGenero i en uttalelse. 

<B>KJENNER IKKE IGJEN KJÆRESTEN:</B> Myfanwy Marshalls kjæreste er innlagt på sykehus etter å ha testet medisin.