Fikk elektrosjokk: Steinar (53) husker ikke barnas oppvekst eller at han giftet seg med Monica (40)

Saksøker staten.

VARIG HUKOMMELSESTAP: Etter elektrosjokkbehandling mot depresjon, kunne ikke Steinar hestad (53) en gang huske noe fra dagen han giftet seg med Monica Ørbakk Hestad (40). Foto: Mia Ørbakk Hestad
VARIG HUKOMMELSESTAP: Etter elektrosjokkbehandling mot depresjon, kunne ikke Steinar hestad (53) en gang huske noe fra dagen han giftet seg med Monica Ørbakk Hestad (40). Foto: Mia Ørbakk Hestad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Steinar Hestad (53) kan ikke huske at han giftet seg med kona Monica Ørbakk Hestad (40). Oppveksten til barna er også slettet fra minnet.

Til tross for at Pasientskadenemnda mener sykehuset ikke skulle ha gitt Steinar Hestad elektrosjokkbehandling (ECT) for hans depresjonslidelse, nekter nemnda likevel for at han har krav på erstatning.

Nå går 53-åringen og hans familie til søksmål mot staten, skriver Fredrikstad Blad.

Alt som er skjedd de siste 25 åra er som visket ut av hukommelsen hans. Han husker derfor bare oppveksten til sin eldste sønn.

- Tungt - Det er fryktelig tungt å forholde seg til at jeg ikke husker oppveksten til barna eller at jeg giftet meg med Monica. I tillegg henger hodepinen der hele tida og gnager. Det tar krefter, det også, sier Steinar Hestad til Dagbladet.

Etter en depressiv periode våren 2011 havnet han på sykehus. Der var de kjappe til å tilby elektrosjokkbehandling.

- Vi ble ikke fortalt at ECT kan føre til varig hukommelsestap. Da hadde vi jo aldri gått med på det, sier kona Monica Ørbakk Hestad.

Hun er kritisk til bruken av elektrosjokkbehandling, mener myndighetene mangler oversikt og er overbevist om at langtidsvirkningene av behandlingsformen burde forskes mer på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer