Fikk elg i senga

En finsk familie fikk et uvanlig besøk i rekkehusleiligheten på lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var på lørdag kveld at en elg hoppet inn gjennom vinduet i rekkehuset i Karleby, og landet i senga til den to år gamle sønnen i familien.

Den lille gutten slapp heldig fra det - elgen kom bare bort i guttens tinning med den ene kloven. Resultatet ble en liten skramme, men det kunne gått atskillig verre. Den omkring ett år gamle kalven var såpass stor at den i verste fall kunne knust guttens hode.

- Vi satt i stua da vi plutselig hørte et forferdelig bråk, som om det var et jordskjelv. Vi åpnet døra og så en elg i senga, fortalte toåringens mor, Mari Lahti, til den finske avisen Ilta-Sanomat.

Den ubudte gjesten romsterte gjennom leiligheten og forårsaket store materielle skader før den flyktet ut gjennom et annet vindu.

En talsmann for politiet sier flere unge elger har vandret rundt i boligområdet, som ligger nær skogen.

Elgeksperter forteller at det gjerne er unge og uerfarne elger som roter seg inn i bolighus. De blir forvirret og nervøse, og siden de unge dyrene veier rundt 200 kilo kan de lett forårsake store skader.

(.NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.