FIDEL CASTRO ER DØD

Fikk en kasse sigarer av Castro

Kjell Magne Bondevik fikk 100 Cohiba-sigarer i gave.

MØTTE CASTRO: Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik møtte Fidel Castro i 1998. Bondevik fortalte om norsk bistandspolitikk. Castro ble så begeistret at han neste dag kom med en kasse sigarer til Bondevik. Foto: Scott Applewhite / AP / NTB Scanpix
MØTTE CASTRO: Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik møtte Fidel Castro i 1998. Bondevik fortalte om norsk bistandspolitikk. Castro ble så begeistret at han neste dag kom med en kasse sigarer til Bondevik. Foto: Scott Applewhite / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kjell Magne Bondevik er en av få norske politikere som har møtt Cubas tidligere leder gjennom 47 år, Fidel Castro, som døde i går kveld lokal tid.

Møtet skjedde da Verdens Handelsorganisasjon, den gang GATT, feiret 50 års jubileum høsten 1998. Som fersk statsminister i sentrumsregjeringen deltok Bondevik på markeringen i Génève. Bondevik var en av 10-12 statsministre og presidenter på møtet. For øvrig deltok utenriks- og handelsministre.

Kom i prat

- Tilfeldigvis ble jeg og Fidel Castro sittende ved siden av hverandre på første rad. Vi ventet på Bill Clinton, som, som vanlig var forsinket, og snakket litt sammen via tolk. Jeg fortalte om norsk bistand, og Castro ble veldig begeistret over at vi brukte omlag en prosent av bruttonasjonproduktet til bistand. Hvis alle land hadde gjort som oss, ville all fattigdom i verden vært utryddet, sa han.

- Neste dag, ved lunsjen, hørte jeg Castro spørre etter sin norske venn. Jeg fikk da en stor kasse med sigarer, i alt 100 av de største Cohiba-sigarene. Siden har jeg hatt kassen stående på SMK og deretter på på Oslo-sentret. Jeg har fortsatt et par igjen, sier Bondevik til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer