Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk endelig friheten tilbake

I et halvt år har disse 14 europeerne vært holdt som gisler av en algerisk opprørsgruppe. I går kveld fikk de friheten tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

 • Krever en halv milliard i løsepenger - Vi kan bekrefte at alle gislene er sluppet fri i kveld, sier Seydou Sissouma, som er talsmann for Malis president Amadou Toure til flere internasjonale nyhetsbyråer.

  Mali, Algerie, Tyskland, Østerrike, Sveits og Nederland har jobbet i flere måneder for å få løslatt de ni tyskerne, fire sveitserne og nederlenderen som ble tatt til fange i den algeriske delen av Sahara 19. februar.

  Alle de 14 er nå i sikkerhet hos malisiske myndigheter. De skal om bord i et militærfly i Gao, og blir fraktet til hovedstaden Bamako i løpet av kort tid. Derfra blir de transportert videre til en militær flyplass i Køln, Tyskland.

  Det er foreløpig ikke kommet bekreftede meldinger om hvordan gislenes helsetilstand er etter det langvarige dramaet, men foreløpige opplysninger tyder på at de er i god form, forholdene tatt i betraktning.

  Tyske medier melder at gislene ble sluppet fri etter at tyske myndigheter betalte store summer i løsepenger. Det har tidligere vært hevdet at opprørerne krevde rundt 40 millioner kroner for hvert gissel.

  Gisseldramaet begynte med at 32 europeiske turister ble tatt til fange mens de var på ørkensafari i Sahara i februar. I mai ble 17 av gislene reddet, etter at algeriske sikkerhetsstyrker stormet en opprørsbase i ørkenen. De 15 resterende gislene ble etter alt å dømme fraktet videre til Mali. Tyske Michaela Spitzer (46) døde av heteslag, og ble begravet av kidnapperne i juni.

  Gruppen som er mistenkt for å stå bak kidnappingen, Salafistgruppen for bønn og kamp, og skal ha forgreininger til al-Qaida.