Fikk endelig se sønnen igjen

Misjonær Trond Berg møtte ikke bare familien sin, men flere hundre mennesker som sang og spilte, da Berg landet i Bergen sent i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et kjempestort gledesbrøl gikk gjennom forsamlingen da Trond Berg, kona og deres tre barn kom inn i ankomsthallen. En bedre mottakelse kunne knapt frelseren fått.

- Jeg har ikke ord. Å komme fra fengsel i Nepal og hjem til dette. Det er som natt og dag. Det er jo mer stemning her nå enn det er på 17. mai, fortalte Berg til NTB på Flesland lufthavn.

Uvirkelig hjemkomst

Flere hundre mennesker stemte i av full hals på sangstrofen «Velkommen hjem, velkommen hjem. Velkommen hjem, Trond Berg, Trond Berg», da misjonæren fra Levende Ord kom inn i terminalbygningen på Flesland. Rundt ham var det fullt kaos av folk som hadde møtt opp med norske flagg, med ballonger og ikke minst med blomsterbuketter.

- Helt uvirkelig. Hvem er det som har regissert dette, spurte Berg og så overveldet utover folkehavet.

Sønnen på skulderen

Alle ville ha en bit av Berg, og den første klemmen var det moren Ingrid Steffensen som fikk. Deretter kastet de seg én etter én rundt halsen på den hjemvendte misjonæren.

- Jeg har savnet familien min veldig, og nå skal jeg tilbringe mye tid sammen med dem, forteller Berg tydelig beveget til NTB.

- Kan du tenke deg å dra tilbake til Nepal igjen?

- Jeg er ikke skremt av det som er skjedd. Hvis Gud vil, så reiser jeg ned igjen.

Tøff fengselstid

Berg forteller en tøff tid i fengselet. Spesielt mot slutten av oppholdet var de sanitære forholdene veldig dårlige.

- Hver av oss fikk en bøtte vann hver 14. dag. Jeg har derfor savnet et varmt bad veldig de siste ukene, men det fikk jeg heldigvis da jeg kom til New Delhi torsdag, forteller Berg.

Nå skal han og familien puste ut på en «hemmelig» adresse for å få fred og ro.

Lang vei mot frihet

Trond Berg har sittet i fengsel i Nepals hovedstad Katmandu i totalt 109 døgn. Han ble arrestert sammen med fem andre kristne 29. oktober i 2000 og anklaget for ulovlig misjonering i det hinduistiske landet.

Forrige søndag falt dommen i saken, og da ble Berg dømt til tre måneders fengsel. Den straffen hadde han sonet ferdig torsdag. Dermed kunne han forlate fengselet som en fri mann.

<B>STRÅLTE</B> Alle skulle ha en bit av Trond Berg da han landet i Bergen. Sønnen fikk kanskje den største klemmen.