Fikk engel til prinsessen

Dronning Sonja ble rørt over glassengelen hun fikk i gave til sitt nye barnebarn Ingrid Alexandra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gaveoverrekkelsen skjedde da dronningen var til stede ved eldresenteret Engelsborg på Grünerløkka i Oslo for å markere senterets 50-årsjubileum.

- Det var veldig hyggelig å få englebeskyttelse helt fra den spede begynnelse, sa dronningen til det frammøtte pressekorpset etterpå.

Hun fikk også overrakt en større englefigur, en riktig erkeengel, til kongen og seg selv.

- Engler er bærere av lys og kraft, måtte kongefamilien få erfare det. Vi håper den lille engelen som er plassert ved dronningens kuvert, vil holde sine beskyttende vinger over vår nye prinsesse Ingrid Alexandra, sa daglig leder Grethe Jensen ved Engelsborg Eldresenter da hun overrakte gavene.

MEL>- Med englefrydDronning Sonja tok selv ordet ved avslutningen av arrangementet: Jeg går herfra med englefryd, sa en beveget dronning.

Hun takket for den felles innsatsen fra mange for å gjøre denne bydelen til et bedre sted å bo i.

- Det gjøres veldig mye bra rundt i Oslo by og i landet for øvrig, men dessverre hører vi ikke så mye om de gledelige tingene, men stort sett bare om det som fungerer dårlig, sa dronningen til pressen etterpå.

MEL>Anbefalt modellEngelsborg Eldresenter er eksponent for en spesiell modell for eldresenterdrift, som Oslo kommune anbefaler alle bydeler å bruke. Flere kommunale tjenester er overført til eldresenteret, blant annet sosialkontor, sosionom, boligvurdering og administrasjon av trygghetsalarmer.

Senteret er banebrytende i sitt arbeid med oppsøkende sosionomer som sikrer en total kontaktflate med eldre i bydelen. Det er det eldste eldresenteret i Oslo øst og et av de mest moderne. Senteret drives av Kirkens Bymisjon etter den såkalte «storbymodellen».

MEL>SangUnder jubileumsfesten mandag ble dronningen og de rundt 100 gjestene foruten kaffe og kaker servert operasang, sangkavalkade over de 50 år og korsang fra Sølvguttene.

- Jeg håper og tror at andre bydeler vil lære av dere, sa byråd for velferd og sosiale tjenester Margaret Eckbo. Byrådet overrakte en bok om Oslos 1000-årshistorie og regnet med at ingen av de frammøtte hadde vært med i byens utvikling så lenge. Hun håpet at de neste 50 årene vil bli like fine som de første.

Senterets daglige leder Grethe Jensen minnet om at senteret ble til i 1954, en tid da middagen kostet 60 øre, og en bolle kostet 14 øre.

Generalsekretær Helen Bjørnøy i Kirkens Bymisjon overrakte et bilde av Arild Nyquist med tittel «Kjærlighetens bilde».

(NTB)

RØRT: Dronning Sonja var mandag gjest ved Engelsborg Eldresenter i Oslo som feiret 50 års jubileum. Ved hennes kuvert hadde arrangørene plassert en glassengel som skal være gave til det nye barnebarnet Ingrid Alexandra.