Fikk erstatning etter kreftdød

De etterlatte etter tre tidligere hovedfagsstudenter ved NTNU i Trondheim har fått økonomisk erstatning fra staten etter at de tre døde av kreft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For snart to år siden ble det kjent at fire personer som hadde studert ved botanisk institutt ved NTNU i Trondheim på slutten av 70-tallet hadde utviklet blod- og lymfekreft. To menn og en kvinne døde av sykdommen.

En rapport fra arbeidsmedisinsk avdeling ved Regionsykehuset i Trondheim (RiT) styrket mistanken om at det kunne være en sammenheng mellom krefttilfellene og det laboratoriearbeidet som de daværende studentene hadde utført på 70-tallet.

De hadde da utført eksperimenter med radioaktive isotoper. Disse stoffene, eventuelt i kombinasjon med andre kjemikalier, kunne ha en sammenheng med kreftsykdommene, konkluderte rapporten.

Etter at fire personer ble syke ble det slått full alarm, og i fjor ble 39 ansatte og tidligere studenter ved NTNU undersøkt. Det ble imidlertid ikke funnet noen klar vitenskapelig sammenheng mellom laboratoriearbeidet og krefttilfellene.

De pårørende til de tre tidligere studentene som døde av kreft krevde likevel erstatning fra universitetet i november i fjor.

Ingen vil kommentere størrelsen på erstatningsbeløpet, men de pårørendes advokat, Kjetil Iversen, sier til Adresseavisen at de pårørende er fornøyd med resultatet. (NTB)