Fikk et hjem i julegave

På fire år har jenta blitt flyttet 23 ganger. Hennes juleønske var å bli flyttet enda en gang: fra kaos på et barnevernssenter i Asker til ro hos en familie på Jevnaker. Rett før stengetid for jula ga barnevernskontoret etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 17 år gamle jenta får bo hos familien til hun er 20 år.

- Endelig fikk jeg svaret jeg ventet på. Det har ordnet seg. Nå kan jeg slappe av i jula, sier hun til Dagbladet.

Inntil fredag visste hun ikke om hun i verste fall måtte feire jula på gata. Bærum barnevernskontor truet med å sende henne tilbake til mora. Hos henne ville det være umulig for jenta å bo.

Men før helga kunne hun pakke sakene og flytte fra Brusettkollen barnevernssenter, hvor hun har bodd siden i høst.

Nyte jula

Dagbladet har tidligere skrevet om hvordan 17-åringen har levd med trusler, uro og uten oppfølging og planer. Hun ble utkjørt og sluttet på skolen. Etter omtalen i Dagbladet ble hun frosset ut og tiet i hjel.

I går var Dagbladet til stede mens hun deltok i prøysenske juleforberedelser, vasket gulv og pyntet juletre. I sitt nye hjem, sammen med sin nye familie, på Jevnaker.

Bærum kommune har lovet å finansiere oppholdet der til hun er 20 år. Familien sier til Dagbladet at hun vil være en del av familien for resten av livet.

- Og julegaveønsket?
- Det var jo å komme hit. Koselig å få julegaver, men denne flyttingen var den beste jeg kunne få. Nå skal jeg nyte jula.

Hjelpe andre

På nyåret skal hun gjenoppta grunnkurset i helse og sosial på videregående skole.

Etter hvert skal hun gjennom Landsforeningen for barnevernsbarn trå til for barn og ungdom som blir kastet rundt som hun har blitt.

Saksøker

- Nå skal jeg roe meg ned og begynne på skolen igjen. Så vil jeg ha en advokat til å gå over sakene mine. Jeg vil kjøre sak mot barnevernet. Å flytte så mye som jeg har gjort, har ingen godt av. Jeg har nesten mistet oversikten.

På Jevnaker har hun bodd i krisesituasjoner, og sammen med mora i hennes nye hjem har hun lagd en oversikt: den viser 23 flyttinger på fire år.

Det skulle holde.