Fikk falske penger i banken

Ferien ble ikke helt som planlagt for Nils Frode Iversen fra Nøtterøy. Nøtterø Sparebank solgte ham falske eurosedler til Thailands-turen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var en meget ubehagelig opplevelse, forteller Iversen til lokalavisa Øyene.

I januar reiste Iversen til Phuket i Thailand, der han har vært mange ganger før. Han vekslet inn penger i Nøtterø Sparebank før turen slik han pleier, men fikk en ubehagelig opplevelse da han skulle veksle inn pengene på hotellet.

- De fattet mistanke om at to av sedlene var falske, og jeg ble kontaktet av direktøren på hotellet, sier Iversen. Han sier han ble redd, fordi historiene om politiet i Thailand ikke er noe han selv ønsker oppleve.

Iversen forteller at etter en del korrespondanse mellom hotellet og banken, ble de til slutt overbevist om at han ikke hadde gjort noe galt. Han beholdt den ene seddelen, som banken så sendte til Norsk Kontantservice (NOKAS) i Larvik. Der ble det bekreftet at den var falsk.

- Slikt skal jo ikke skje, men jeg må understreke at denne seddelen er meget godt laget. Den hadde alle de sikkerhetspunktene som skal være, blant annet sikkerhetstrådene, sier sikkerhetssjef Lars Erik Andersen i Nøtterø Sparebank.

Andersen sier banken har en viss formening om hvem som har levert inn de falske sedlene. Politiet er informert om saken, men ikke involvert i full skala ennå.

(NTB)