Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk fartsbot i dødsbåten

Per-Erik Burud (48) holdt høy hastighet da han ble observert av politibåt i forrige uke.

HURTIGBÅT: Per-Erik Buruds hurtige RIB i forgrunnen - politiets nye patruljebåt bak. Foto: Peder Gjersøe / Dagbladet
HURTIGBÅT: Per-Erik Buruds hurtige RIB i forgrunnen - politiets nye patruljebåt bak. Foto: Peder Gjersøe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hendelsen fant sted ved Vrengensundet, et krokete sund mellom Nøtterøy og Tjøme, og bekreftes av Vestfold-politiet.

- Per-Erik Burud ble ilagt et forenklet forelegg på 1500 kroner, etter at en politibåt observerte at han kjørte i for høy hastighet i en femknops-sone, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold til Dagbladet.

Høy fart Kiwi-milliardær Per-Erik Burud er antatt omkommet etter den dramatiske båtulykka ved 0330-tida natt til onsdag..

Han førte ifølge politiet selv den hurtiggående RIB-båten.

Da han ble bøtelagt i forrige uke, holdt Burud etter hva Dagbladet får opplyst høy fart.

Vestfold politidistrikt lanserte nylig sin nye politibåt, innkjøpt for å holde tritt med ofte pengesterke båteiere i nye, raske båter.

Hurtigbåt RIBen Kiwi-eieren kjørte er en 29 fots Goldfish Tender med en makshastighet på 80 knop - 148 km/t. Makshastigheten ble i går bekreftet av operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold-politiet.

Prisen på Buruds RIB varierer fra 1,2 til 2,5 millioner kroner.

- Hastigheten Burud holdt kjenner jeg ikke, men båten lå i «plan» og det var tydelig at han kjørte for fort, sier politiinspektør Sakrisvold.

Politiinspektøren karakteriserer selve aksjonen som udramatisk.

BÅTGLAD KIWI-EIER: Per-Erik Burud antas omkommet etter ulykka ved Tjøme natt til onsdag. Foto: Dagligvarehandelen
BÅTGLAD KIWI-EIER: Per-Erik Burud antas omkommet etter ulykka ved Tjøme natt til onsdag. Foto: Dagligvarehandelen Vis mer