Fikk fartsbot på 130 000 kroner

Forsøkte å svindle seg ut av den opprinnelige boten på 1400.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet.no): De engelske takstmennene forsøkte seg på et av de mer luftige svindelforsøkene politiet i Manchester noensinne har sett, skriver Manchester Evening News.

Da politiet fikk inn bildene fra en fotoboks i nærheten av parets hjem, og sendte dem to fartsbøter i posten, fikk de et merkelig svar.

Paret nektet å betale bøtene, og påsto at en bulgarer ved navn Konstantin Koscov hadde kjørt bilen. Koscov var selvfølgelig returnert til Bulgaria i mellomtiden.

Og for å gjøre løgnen mer troverdig, reiste en av dem like gjerne til Bulgaria for å poste et kort. Postkortet var skrevet som en hilsen og takk for lånet av bilen.

På perfekt engelsk.

Mistenksom konstabel

Paret ringte egenhendig til politimannen Mark Beales og fortalte ham at beviset på Koscovs eksistens. Men Beales slo seg ikke til ro med det.

Gjennom Interpol og den britiske ambassaden i Sofia forsøkte de å spore opp Koscov. Det klarte de naturlig nok ikke.

Og da Beales anmeldte dem for svindel la de kortene på bordet, og innrømmet at det var de som hadde kjørt for fort forbi fotoboksen.

Straff som fortjent

- Det var en svært gjennomtenkt løgnhistorie. Jeg tror det gikk så langt at de begynte å tro på sin egen løgn, sier Beales til avisa.

- Men vi ble mistenksomme da de ringte og fortalte om postkortet. De var for hjelpsomme, og språket på kortet så ikke riktig ut, sier han.

Til slutt ble paret idømt en samlet bot på mer enn 130 000 kroner. I stedet for det opprinnelige beløpet på 1400.

- Det beste stedet å ramme disse menneskene er i lommeboka. Hadde de ikke innrømmet skyld, hadde jeg ikke nølt med å sende dem i fengsel, sier dommeren i saken, Bernard Lever.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer