Fikk feil mamma for 20 år siden, nå får de millionerstatning

Ble forvekslet på fransk sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To franske mammaer fikk med seg feil døtre hjem fra sykehuset i Frankrike for 20 år siden. Nå får mødrene og døtrene dele på over 17 millioner kroner i erstatning, melder franske medier i dag.

- Det er en bra straff, synes mammaen Sophie Serrano.

Feil baby Hun fødte sin datter på en privatklinikk i Cannes for over 20 år siden. Hun var overlykkelig. Det hun ikke visste var at fikk med seg feil baby hjem fra klinikken.

I dag tidlig bestemte domstolen at alle involverte, de to mødrene og de to døtrene skal få to millioner euro eller over 17 millioner kroner i erstatning.

- Sykehuset har aldri gitt meg en unnskyldning. Der har man bare vært ute og tjene penger, sier hun til franske medier.

Sykepleiere får skyld Hun har tidligere sagt til Dagbladet at hun lenge hadde skyldfølelse for hva som skjedde den gangen, men denne følelsen er borte nå.

To sykepleiere får skylda for forvekslingen. Ansvarlig lege går fri.

- Det er likevel sykehuset som gjøres ansvarlig for denne alvorlige feilen når to barn forveklses, sier Serrano.

- Denne dommen gir meg muligheten til å føle at jeg er blitt trodd. Endelig kan se framover, sier hun.

Fornøyd datter - Det føles veldig deilig, sier Manon, som i dag er 20 år gammel.

Hun sier hun har tenkt på saken hver eneste dag i ti år, helt siden hun fikk vite hva som hadde skjedd. Det var mora hennes som etter hvert som dattera vokste opp begynte å mistenke at det ikke var hennes datter, Hun var mye mørkere i ansiktet enn henne selv. En DNA-test bekreftet mistanken.

Nå er en årelang rettsprosess over. Da Manon så sin biologiske mor i retten, så så hun en helt ukjent kvinne.

- Det var en veldig rar opplevelse.

FIKK MER HÅR: Etter en tøff fødsel ble babyen plassert i et annet rom for at mora skulle få hvile. Da hun fikk igjen babyen hadde den fått mer hår og var gulere i huden. Foto: Roxane Petitier
FIKK MER HÅR: Etter en tøff fødsel ble babyen plassert i et annet rom for at mora skulle få hvile. Da hun fikk igjen babyen hadde den fått mer hår og var gulere i huden. Foto: Roxane Petitier Vis mer