- Fikk feil råd av meklerne

- Da jeg tok kontakt med meklerne før nyttår, sa de at jeg burde vente til januar med å kjøpe leilighet, for da ville prisene gå ytterligere ned. De tok helt feil, sier boligkjøper Øystein Hjørnevik (40) fra Tønsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går var Hjørnevik på nok en visning, denne gang i Åsengata på Torshov i Oslo.

- Jeg ser etter en toromsleilighet. Jeg pendler daglig fra hjemmet i Tønsberg til jobben her i Oslo. Det er langt mer praktisk å ha et sted sentralt her i byen der man kan tilbringe noen netter i uka, sier Hjørnevik.

Han har vært på boligjakt i en drøy uke. Leiligheten i Åsengata er på 52 kvadratmeter boareal, har stue, kjøkken, ett soverom, bad og gang. Garasjeplass følger med.

- Det har vært omkring 50- 60 personer innom de tre dagene det har vært visning. Prisantydningen var på 1020000, men det har allerede kommet inn bud på 1130000, sier selger Eirik Werner Frøytlog.

Han jobber selv i meklerfirmaet som besørger salget av leiligheten, men har en kollega som mekler. Visningene holder han selv.

- Dine kolleger ba meg vente fordi prisene ville synke. Det motsatte skjedde, konfronterer Hjørnevik selgeren.

- Det er veldig vanskelig å spå. Det finnes ingen garantier for noe i dette boligmarkedet, sier Frøytlog.

- Nei. Jeg tror det er umulig å spekulere i når det er best å kjøpe. Det beste er nok å finne noe man liker, og betale det det koster. Det ser ut som det er liten risiko på å tape noe ved å kjøpe bolig, sier Hjørnevik.

<B>PÅ BOLIGJAKT:</B>Dagpendler Øystein Hjørnevik (t.h.) var i går på jakt etter en leilighet i Oslo, slik at han slipper å reise tur-retur Oslo-Tønsberg hele uka. Eirik Werner Frøylog har hatt 50-60 interesserte innom i sin 52 kvadratmeter store leilighet på Torshov.