Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk fem barn hjem til jul

Pappa hadde kidnappet barna til Gazastripen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenske Elisabeth Krantz (39) har fått den beste julen hun kunne drømme om. Fembarnsmammaen har ikke sett barna sine på over et halvt år etter at eksmannen tok barna med seg til Gazastripen. Faren skulle ha barna og en kamerat av barna med på ferie til Egypt da han tok ungene med seg over grensen og etterlot Saras kamerat alene i Egypt.

Men i natt kom minstemann Adam (6), Amena (9), Zakarias (12), Miriam (15) og eldstedatteren Sara (16) hjem til Sverige igjen.

Svenskene har i lang tid fulgt morens dramatiske kamp for å få barna sine hjem igjen. En av jentene har diabetes og fikk ikke den livsviktige behandlingen hun trengte i Gaza. I løpet av tiden der nede gikk hun ned ti kilo. Yassir Arafat var selv direkte involvert i barnas situasjon før han døde.

Til slutt lovet svensk UD barnefaren fritt leide mot at han brakte barna hjem igjen. I tillegg ordnet UD alt det praktiske rundt reisen.

I går begynte barna og faren deres den lange flyturen fra Tel Aviv til Wien og deretter til Kastrup, skriver Aftonbladet.se. Etter et møte mellom eksmannen og Krantz og sosialtjenesten, kunne mor og de fem barna dra hjem til leiligheten der alle fem fikk gå og legge seg i sine egne senger igjen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media