Fikk fem og et halvt år for voldtekt

Og legemsbeskadigelse, frihetsberøvelse og narkotikakriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 56-årig mann er i Asker og Bærum tingrett dømt til fem og et halvt års fengsel for voldtekt, legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, frihetsberøvelse og narkotikakriminalitet.

Voldtekten skal ikke ha hatt et seksuelt motiv. Den fornærmede kvinnen ble spylt i kjønnsorganet og anus med en kraftig stråle varmt vann, noe som førte til at hun besvimte, skriver Budstikka.

Hendelsen skjedde en helg i oktober 2008. Kvinnen som ble utsatt for overgrep var på besøk hos 56-åringen Utpå kvelden oppsto det en krangel om hvor det var blitt av 3 gram hasj som skulle ha ligget på stuebordet. Stemningen ble dårlig og kvinnen ble både slått og ristet.

Etter hvert ble hun stukket i leggen med en skrutrekker og slått på kroppen med baksiden av en øks. Volden pågikk gjennom hele helgen. Først mandag formiddag ble hun tatt hånd om av politiet etter at de fant henne forkommen på fortauet utenfor huset bare iført en boblejakke.

I samme sak fikk en 32-åring fra Bærum tre år for medvirkning til voldtekt og grov vold. 32-åringen kom tilfeldigvis innom huset til 56-åringen og ble dømt for medvirkning ved at han var en aktiv tilskuer som kom med oppmuntrende tilrop til 56-åringen. Han er derfor dømt for psykisk medvirkning til voldtekten.

De to mennene må i tillegg til fengselsstraffen betale 150.000 kroner i erstatning til kvinnen.

Den 56 år gamle mannen er tidligere dømt tolv ganger, flere ganger for vold og trusler. Den forrige dommen på ett års fengsel fikk han i 2009.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer