Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk fjernet ekstra hode - døde

Levde i 13 måneder etter operasjonen, men døde av infeksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lille Manar Maged fra Egypt, som for 13 måneder siden gjennomgikk en komplisert operasjon for å fjerne et ekstra hode, døde lørdag av en alvorlig infeksjon, ifølge AP.

Dødsfallet ble offentliggjort av legene i dag. Hun ble brakt til sykehuset med høy feber på lørdag, men døde etter noen timer, av en infeksjon i hjernen, lungebetennelse og hjerteproblemer.

Om tre dager ville den lille jenta blitt to år.

Maged ble født 30. mars 2004 med en svært uvanlig fødselsdefekt, craniopagus parasiticus, som forekommer når et embryo begynner å dele seg i eneggede tvillinger, men ikke klarer å gjennomføre prosessen og etterlater en uutviklet sammenvokst tvilling i livmora. Mageds ekstra hode delte ei blodåre med hennes egen hjerne.

Den 14 timer lange separeringsoperasjonen ble gjennomført for 13 måneder siden i byen Benha i Nildeltaet, 40 kilometer nord for Kairo. Operasjonen var den første av sitt slag i Midtøsten.

Etter separasjonen gjennomgikk Maged fem operasjoner for å sette inn en slange for å drenere overflødig væske fra hjernen. Da hun ble innlagt på sykehus for en måned siden med feber, ville legene sette inn en ekstra slange, men hun pådro seg en ny infeksjon.

Før Mageds operasjon kjente man bare til ti liknende tilfeller, og hun var den eneste som overlevde.

I fjor var Maged på Oprah Winfreys TV-show sammen med moren og legene sine.

FØR OPERASJONEN: Lille Maged med det ekstra hodet. Foto: Scanpix
FØR OPERASJONEN: Lille Maged med det ekstra hodet. Foto: Scanpix Vis mer
TILSYNELATENDE BRA: Maged tre måneder etter operasjonen. Hun var stabil, og her smiler og ler hun sammen med en sykepleier.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling