Fikk flått-sjokk

Eva Byrkjeland fra Lunde trodde flåtten var død, og la den fra seg i et syltetøyglass. Da hun noen uker seinere sjekket glasset igjen hadde den lagt tusenvis av egg.

FLÅTT I SYLTETØYGLASS: Det hadde gått flere uker fra da Eva Bykjeland oppdaget flåtten på katten sin og la den i et syltetøyglass, til hun sjekket glasset på nytt. Det som møtte henne da var dette synet. Foto: Privat
FLÅTT I SYLTETØYGLASS: Det hadde gått flere uker fra da Eva Bykjeland oppdaget flåtten på katten sin og la den i et syltetøyglass, til hun sjekket glasset på nytt. Det som møtte henne da var dette synet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For noen uker siden satt Eva Byrkjeland, som er bosatt i Lunde i Telemark, og klappet litt på katten sin, Kuling (4).

- Jeg klappet på ham, slik jeg gjør hver eneste dag, og lette samtidig etter flått i pelsen hans, fordi det er fryktelig mange av dem her i år, sier Byrkjeland til Dagbladet, som også har fortalt Telemarkavisa om hva som skjedde videre.

Under kosen oppdaget nemlig Byrkjeland at Kuling hadde en stor flått på seg.

- Den var ekkel og ganske stor, kanskje ikke fullvoksen, men den må nok ha sittet der i et par dager, sier Byrkjeland til Dagbladet og fortsetter:

- Jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre med den, så jeg bare kløp den av og kastet den i kaffekoppen min, siden det var det eneste jeg hadde i nærheten av meg der og da.

Uvanlig stor

Hun forteller at hun daglig sjekker Kuling og den andre katten sin, samt sine to hunder for flått, men at hun sjeldent har funnet en flått på noen av dyra sine av den størrelsen hun plukket av Kuling denne dagen.

- Jeg var litt satt ut, og skulle egentlig tømme ut kaffekoppen, men så fant jeg et tomt syltetøyglass i nærheten, som jeg la den i for å se hva som skjedde videre, selv om jeg egentlig trodde at den var død, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer