Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk flere steiner gjennom taket i 100 km/t: - Det var som om noen fyrte av en hagle i baksetet

Kan ha falt ned fra bru over motorveien.

SOLTAKET «EKSPLODERTE»: Da Bjørn Aas kjørte under ei bru på E6 i Ås kommune, falt små og store steiner ned, og knuste soltaket på bilen hans. Video: Bjørn Aas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag 17. mars fikk småbarnsfaren Bjørn Aas (34) seg et sjokk da flere steiner og grus kom brasende gjennom soltaket hans. Aas kjørte på E6 i Ås da hendelsen inntraff.

- Glasstaket på bilen min eksploderte, raste inn i bilen og virvlet rundt i kupéen. Det var et forferdelig smell og jeg slet med å holde bilen på veien, forteller Aas.

Fartsgrensen på stedet er 100 km/t, og Aas forteller at det var hastigheten han holdt da steinen braste gjennom taket.

- Det var som om noen fyrte av en hagle i baksetet.

Se video øverst i saken for å se skadene på bilen til Aas, og hva han fant da han selv undersøkte brua steinene kan ha falt fra.

Aas forteller at deler av glasset som virvlet rundt i kupéen kom inn i øynene hans, men at det heldigvis ikke forårsaket store skader.

- Det er jo alt fra terninger til bittesmå glassbiter på størrelse med støv. Jeg var også hos legen og sjekka ørene mine, ettersom smellet var så høyt at jeg har hatt vondt i ørene etterpå. Trommehinnene har det gått bra med, men det var rødt inne i ørene, halvannen uke etter det skjedde, sier han.

Aas sin fem år gamle sønn skulle egentlig være med faren sin i bilen fordi han var syk den dagen, og skulle da ha sittet i baksetet, der størsteparten av det knuste glasset havnet.

- Han var heldigvis ikke med, for det hadde ikke gått bra, sier Aas.

FORSKREKKET: Bjørn Aas (34) fikk seg et stort sjokk da flere steiner braste gjennom soltaket i bilen hans. Foto: PRIVAT
FORSKREKKET: Bjørn Aas (34) fikk seg et stort sjokk da flere steiner braste gjennom soltaket i bilen hans. Foto: PRIVAT Vis mer

- Ventet bare på et vindkast

Trafikkoordinator Terje Vidar Tutturen i Follo-politiet bekrefter hendelsen overfor Dagbladet. En patrulje rykket ut til brua, hovedsakelig på leting etter noen unger som kunne ha dyttet stein og grus ned fra broen, men de fant ingen.

En uke etter hadde ikke Aas hørt noe fra politiet, og bestemte seg for å dra og undersøke brua selv. Han ble forskrekket over det han fant.

- Betongkantene på brua var fulle av stein som varierte fra grus til nevestore steiner som bare ventet på et vindkast eller en stor nok vibrasjon til å falle ned på trafikken som passerer under i 100 km/t, forteller Aas.

Aas mener at steinene kan ha havnet på kanten når brua har blitt brøyta i løpet av vinteren.

- Det er skremmende at dette ikke har blitt fjernet, da det åpenbart er til fare for liv og helse, sier han.

Tutturen i politiet sier at patruljen som var på stedet observerte flere steiner som målte 5x5 centimeter på brua, som de mente kunne falle ned.

- En mulig teori er at noen har kjørt over brua, så har de steinene ramlet ned, sier Tutturen.

- Påfallende lav kant

Tutturen selv forteller at han tirsdag var på stedet og undersøkte brua. Det første han la merke til var at betongkantene på brua var påfallende lave, og at det lå mye grus der.

- Jeg kjente på mye av den grusen, og den lå ganske fast. Men det var litt påfallende at de ytterste to-tre centimeterne ut mot kanten ikke hadde noe singel i det hele tatt. Hvorfor er det ikke noe grus eller småstein på de ytterste centimeterne? Man kan ikke utelukke at steiner og grus fra brua kan ha blåst ned, mener han.

- Skremmende

Ifølge tall fra Statens Vegvesen passerer det i snitt 45 000 biler under den brua hver dag. Det mener Aas er særs urovekkende.

- Hvis vi kan gå ut i fra at disse steinene har ligget der i ukesvis, blir regnestykket enda mer skremmende. Dette angår veldig mange mennesker som har vært uvitende om faren de har passert hver dag på vei til jobb, sier Aas.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media