Fikk fly i hodet til frokost

Småfly skrellet av to hustak. Fem mistet livet i krasj i Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et Cessna småfly forsøkte å nødlande på flyplassen, men den ukontrollerte luftferden endte med et dramatisk og eksplosivt krasj i et boligområde utenfor Orlando i Florida ved 08.30-tiden i morges.

Begge personene om bord i flyet mistet livet. Mor, far og en fire år gammel datter som satt ved frokostbrodet da flyet flerret av taket, er også bekreftet døde. En 10 år gammel gutt i samme familie har alvorlige brannskader etter nødlandingen i eget hjem.

Flyet skrellet takene av to eneboliger under den ukontrollerte nødlandingen. Begge husene ble satt i en eksplosiv brann av flybensinen.

En brannmann i nabolaget fikk foreldrene og gutten ut av de voldsomme flammene. De var i live da de kom fram til sykehuset.  Den fire år gamle jenta fikk han ikke berget ut, melder lokalavisa Orlando Sentinel.

Det var ikke noen hjemme i det andre huset som ble truffet av flyet.

SOS: røyk i cockpiten
 Ulykken skjedde bare tre kilometer fra Orlando-Sanford internasjonale flyplass. Flygeren, en plastisk kirurg som tok flysertifikat i mai, tok av fra Daytona Beach 08.30 lokal tid. Sammen med en erfaren pilot skulle han til Lakeland, men bare et par minutter etter avgang sendte Cessna\'en ut nødmelding om røyk i cockpiten.

Flygeren planla en kontrollert nødlanding på den internasjonale flyplassen i Orlando, men flyet holdt bare luft under vingene i seks minutter før det krasjet med de to husene.

Flyet er et  tomotors Cessna 310 med plass til seks personer.

Fikk fly i hodet til frokost
FROKOSTSJOKK: Familien på fire hadde ennå ikke forlatt huset i Sanford, en forstad til Orlando, da flyet krasjlandet mot taket noen minutter etter 08.30 i morges. Naboene var ikke hjemme og berget livet.
BARE SKALLET IGJEN: Flybensin fra den havarerte Cessna\'en forårsaket eksplosive branner i de to flyrammede husene ved Orlando i Florida. Bare skallene sto igjen.