Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk førerkortet fredag - fratatt to dager etter

Meide ned to på fortau etter det politiet betegner som grovt uaktsom kjøring.

ULYKKE: Politiet betegner kjøringen til 18-åringen som grovt uaktsom. Foto: Ron Holan
ULYKKE: Politiet betegner kjøringen til 18-åringen som grovt uaktsom. Foto: Ron Holan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): 18-åringen hadde bare hatt førerkortet i to døgn før han mistet det igjen. Politiet var ikke i tvil da de hadde hørt vitnene forklare hva som hadde skjedd.

- Det ser ut til at to 18 år gamle kompiser er kommet kjørende etter hverandre like utenfor Trondheim sentrum. Begge hadde passasjerer i bilen. Den ene la seg ut til høyre, i kollektivfeltet, og forsøkte å kjøre forbi, i høy fart forteller vitnene. På et eller annet vis er han kommet opp på fortauet og tatt med seg en lyktestolpe og to fotgjengere før ferden endte på taket, forteller operasjonsleder Astrid Metlid.

Føreren fikk førerkortet beslaglagt etter vitneavhør, og utvidet blodprøve ble også tatt av han. Nå kan han vente seg etterspill.

- Jeg synes det er grovt uaktsomt å kjøre på en sånn måte, på et slik føre. Det hører ingen plass hjemme. Her i Trøndelag har det vært vanskelige føreforhold i hele helga, og det har ikke denne føreren tatt til etterretning overhodet. Respektløst, rett og slett, sier operasjonslederen.

De to på fortauet ble fraktet til St. Olavs hospital. Sjukehuset opplyser at tilstanden til den ene, en 25 år gammel mann, er alvorlig, men stabil. Tilstanden for den andre, en mann på 27 år, er lett til moderat, og også stabil.

Begge fikk bruddskader i beina.

Politiet fikk melding om hendelsen 20.55, og ulykken skjedde i Elgesetergata, om lag en kilometer utenfor sentrum.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!