Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fikk først beskjed om at pilotene var blitt syke

Fire besetningsmedlemmer stoppet med promille før chartertur til Kreta.

PASSASJER: Helena Therese Langeland ble sjokkert da hun forsto at besetningsmedlemmer på flyet hun skulle ta til Kreta var blitt tatt med promille. Foto: Privat
PASSASJER: Helena Therese Langeland ble sjokkert da hun forsto at besetningsmedlemmer på flyet hun skulle ta til Kreta var blitt tatt med promille. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helena Therese Langeland er blant passasjerene som er berørt av at fire besetningsmedlemmer i dag tidlig ble stoppet med promille før en planlagt charterflyvning til Kreta.

Både kaptein, styrmann og to flyvertinner ble tatt med promille på over 0,2 under en kontroll inne på flyet fra Air Baltic, som var leid inn av Startour.

- Det har vært en litt spesiell morgen, konstanterer Langeland overfor Dagbladet.

- Etter at vi hadde sjekket inn satt vi ved gaten og ventet på avgang. Så kom besetningen, også skjedde det ikke noe mer på en stund.

- La du merke til noe spesielt ved besetningen?

- Egentlig ikke. Jeg tenkte ikke at de hadde drukket eller ikke var nykter, eller noe sånt. Men jeg la merke til en av dem, for han så veldig glad ut.

- Sjokkerende Etter en stund fikk de informasjon om at flyvningen var utsatt, forteller Langeland.

- Meldingen vi da fikk var at pilotene var blitt syke, sier hun.

Etterhvert forstod passasjerene at besetningsmedlemmene slett ikke var syke, men at de var blitt tatt med promille.

- Da ble jeg ganske sjokkert. Det er overraskende at folk som har et så stort ansvar i jobben sin, ikke tar dette på alvor og har så liten arbeidsmoral, sier Langeland.

- I verste fall kunne dette fått veldig store konsekvenser for mange mennesker, fortsetter hun.

- Ødelegger ferien Langeland forteller at hun og de andre berørte passasjerene deretter fikk beskjed om å gå og hente bagasjen sin i avgangshallen. Da de kom dit fikk de imidlertid ny beskjed om at bagasjen fortsatt befant seg inne på flyet, og at de i stedet bare skulle gå gjennom sikkerhetskontrollen på nytt.

Langeland forteller Dagbladet klokka 09.40 at de nå har fått beskjed om å gå til gate.

Hun sier hun gruer seg litt til denne flyvningen - og til å fly med det samme selskapet tilbake igjen til Norge om ei uke.

- Det er nok mange som føler at de får ødelagt litt av ferien på grunn av dette, sier hun.

Fikk tips Romerike politidistrikts operasjonsleder Thorleif Skovereng opplyste tidligere i dag at promilletesten ble utført etter at politiet mottok et tips om at de burde sjekke ut besetningen på nettopp dette flyet.

- Vi fikk et tips om at vi burde ta en rutinekontroll, og det valgte vi å gjøre, sa Skovereng til Dagbladet.

Promilletesten viste altså over 0,2, og ble foretatt inne på flyet, ifølge operasjonslederen.

Besetningen skulle etter planen frakte charterturister til Chania på Kreta med et Boeing 737-fly, som var leid inn av Startour.

- Dette er en veldig alvorlig hendelse, og det er bra at Gardermoen flyplass har gode rutiner for å fange opp saker som dette, sier kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i Startour til Dagbladet.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Air Baltic.

Dagbladet følger saken.

HINDRET PROMILLEFLYGNING: Politiet på Gardermoen har stoppet fire besetningsmedlemmer i promilletest. Foto: Tipser
HINDRET PROMILLEFLYGNING: Politiet på Gardermoen har stoppet fire besetningsmedlemmer i promilletest. Foto: Tipser Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!