Fikk fotballutstyr av dronning Sonja

CAPE TOWN (NTB): 11-åringen Papie Kamani lyste opp i et stort smil da dronning Sonja ga ham en fotball og en sekk full av fotballutstyr under sitt besøk på Røde Kors barnesykehus utenfor Cape Town i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også de andre barna på sykehuset fikk gaver av dronningen, som hadde med seg en stor mengde kosedyr av typen norsk elg.

  Papie Kamani er trakeostomi-pasient og puster gjennom et hull i halsen. I tillegg har han lammelser som gjør at han er avhengig av pustemaskin når han sover. Han har bodd på sykehuset i over ett år, og målet er å få ham hjem til landsbyen, der bestemoren vil få opplæring i å stelle ham.

  Trakeostomi er en av spesialitetene ved Røde Kors barnesykehus utenfor Cape Town. Sykehuset er underlagt Universitetet i Cape Town og er det eneste statlige spesialsykehuset for barn sør for Sahara.

Siamesiske tvillinger

En annen av sykehuset spesialiteter er å skille siamesiske tvillinger. Dronningen fikk selv hilse på to av tvillingparene, to fem år gamle jenter og to fire år gamle gutter. Begge tvillingparene ble skilt som ettåringer, og de sjarmerende, livlige krabatene var på besøk på sykehuset for å vise dronningen hvor vellykket slike operasjoner kan være.

  Før dronningen hilste på barna og deres foreldre, fikk hun en kort forelesning om denne typen kirurgi av en av professorene ved sykehuset. Sterke bilder fra ulike operasjoner på siamesiske tvillinger gjorde et tydelig inntrykk på dronning Sonja, som selv er høy beskytter for Norges Røde Kors barnehjelp.

Ble kronet

Dronning Sonja fikk også oppleve å bli kronet under sitt besøk på barnesykehuset. De friskeste pasientene får undervisning på sykehuset, og skolebarna overrasket dronningen med en flott dekorert pappkrone som de plasserte på hodet hennes. I tillegg fikk hun en tallerken som barna hadde dekorert selv.

  De ansatte og barna ved sykehuset satte stor pris på det kongelige besøket. Sykehuset hadde aldri tidligere hatt besøk av en kongelig person.

  - Vi kjenner bare konger og dronninger fra eventyrene, derfor er det en ekstra stor ære å få besøk av en dronning, sa professor Max Klein da han ønsket dronningen velkommen til en av avdelingene.

FIKK LANDSLAGSUTSYR: 11 år gamle Papie Kamani lyste opp av glede da dronning Sonja overrakte ham en fotball og en sekk full av fotballutstyr under sitt besøk på Røde Kors barnesykehus i Cape Town.