Fikk foten tilbake av politiet

21-åringen ble sint da politiet stakk av med amputert fot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Amerikaneren Ezekiel Rubottom har nå fått sin fot tilbake der han vil ha den: I en bøtte formalin på plattingen foran inngangsdøra.

Den amputerte foten har vært gjenstand for en noe spesiell desputt de siste dagene, etter at politiet tok beslag i den forleden, melder nyhetsbyrået AP.

21-åringen måtte amputere foten for tre uker siden, men krevde å få ta den med seg hjem etter inngrepet på sykehuset. Foten ble plassert utenfor inngangsdøra i en bøtte med 20 liter formalin, til glede for Rubottoms venner og bekjente.

Politiet fikk snusen i foten da en pappa ringte og fortalte at barnet hadde sett det groteske synet i nabolaget. I frykt for at det hadde skjedd noe kriminelt, rykket politiet ut, fant foten og en rekke av 21-åringens venner i huset, men Rubottom selv var borte.

Derfor tok lovens lange arm beslag i foten, og puttet den i sitt bevislager.

- Vi måtte forsikre oss om at det ikke hadde skjedd noe kriminelt, sier politibetjent Dan Ward til AP.

I bøtta med formalin lå det også en porselenshest og en boks øl - gjenstander 21-åringen mener representerer hans personlighet. Han troppet opp på politistasjonen dagen etter og krevde å få foten sin tilbake.

Politiet kjørte ham til sykehuset, og fikk ham til å signere på at de kunne få innsyn i legejournalen, og kunne dermed få bekreftet at foten virkelig tilhørte ham. Deretter kjørte de både gutten og foten hjem.

- Det er greit. Alt er bra. Nå har jeg fått foten min tilbake, og det er alt jeg ville. Jeg er verken syk eller farlig, men ville bare ha foten min. Jeg mener det er min rett å gjøre hva jeg vil med den, sier han til AP.

Sykehusleder Karen Shumate sier til nyhetsbyrået at det slett ikke er uvanlig at pasienter vil ha med seg kroppsdelene de fjerner etter en operasjon.

- Vi har hatt kvinner som har tatt med seg livmoren, folk tar med mandlene - de tar med blindtarmen. Det er vel uvanlig at de tar med en hel fot, men de har jo rett til det, i og med at det er deres, sier hun.