Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk fotoforbud på karibiaturen

Mannskap og militært presseteam ble nektet å ta bilder av forsvarsminister Kristin Krohn Devold under hennes Karibia-cruise. Fordi hun hadde ferie

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble det kjent at daværende forsvarsminister Kristin Krohn Devold trosset råd fra Utenriksdepartementet og dro på seilskutetokt i Karibia med kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik som vert. UD reagerte på lite offisielt program. Statsråden planla å stille på bare ett offisielt arrangement i løpet av tida i det karibiske ferieparadiset. Forsvarsministeren var på offentlig tjenestereise og fikk utgiftene dekket av departementet.


Ferie

Dagbladet er imidlertid kjent med at det ved flere anledninger ble gitt klar beskjed om at Forsvarsministeren var på ferie og at det derfor ikke skulle filmes eller fotograferes. Verken medlemmene av det militære pressetemaet eller pressetalsmann major Christian Øverli i Forsvarets presse og informasjonstjeneste vil svare på om en slik ordre ble gitt. Dagbladet får imidlertid bekreftet fra flere som var om bord at forsvarsministerens militære assistent la ned fotoforbud. Et eget område på dekk ble avsperret med «adgang forbudt» for mannskapet om bord de dagene Krohn Devold var på skipet.


Høflighetsvisitt

Det var den norske ambassadøren i det karibiske området som i et brev til utenriksråden i UD kom med sin sterke tilråding til forsvarsministeren før turen. I brevet påpeker ambassadøren at disse øystatene i Karibia var en sentral støttespiller for Norge i kampanjen for å få plass i Sikkerhetsrådet. Det minste forsvarsministeren kunne gjøre på sin tjenestereise var høflighetsvisitter. -  Faktum er at hun hadde mottakelse bare på «Statsraad Lehmkuhl», sier informasjonsrådgiver Rune Bjåstad i UD til Dagbladet. Kristin Krohn Devold vil ikke kommentere saken.

Kristin Krohn Devold
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling