(Dagbladet): For mange er Aung San Suu Kyi (71) selve symbolet på frihets- og demokratikamp i nyere tid. Etter 22 år i husarrest slapp hun ut i 2010. Deretter gjorde partiet hennes to brakvalg, og siden 2015 er hun Myanmars egentlige statsoverhode.
Suu Kyi fikk både Nobels fredspris og Raftoprisen mens hun satt i husarrest. Men imaget som menneskerettsforkjemper er i ferd med å falme kraftig, på grunn av måten hun håndterer rohingya-folket på.
Vold mot spedbarn
Flere uavhengige menneskerettsorganisasjoner har de siste månedene dokumentert grove overgrep mot den muslimske rohingya-minoriteten, som hovedsakelig bor i den vestlige delstaten Rakhine. Så vel Amnesty som Human Rights Watch rapporterer om systematisk mishandling, voldtekter, bortføring og drap begått av sikkerhetsstyrkene i landet.
FNs rapport fra mars slår fast at det sannsynligvis dreier seg om forbrytelser mot menneskeheten, og trekker bl.a. fram vold mot spedbarn. De har i en resolusjon vedtatt å sende en granskingskommisjon til Rakhine for å undersøke forholdene.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger