- Fikk fullstendig panikk i haitanken

Alison Rooney og hennes to år gamle datter opplevde sitt livs mareritt da broen de sto på kollapset ned i en tank full av haier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti personer, inkludert fire barn,

falt ned i en haitank og svømte livredde rundt i opptil femten minutter, med store haier rett under føttene.

- Det var akkurat som når du befinner deg høyt oppe og får beskjed om ikke å se nedover for å unngå å få panikk. Jeg var så redd for å se ned på det som befant seg nede i vannet. Da jeg kikket ned fikk jeg øye på en stingray rett under meg, og fikk fullstendig panikk. Jeg aner ikke hva jeg hadde gjort hvis det var en hai jeg hadde fått øye på, sier 21 år gamle Alison Rooney til CNN.

Sammen med hennes to år gamle datter var Rooney invitert til en spesialomvisning for støttemedlemmene til Aquarium of the Americas i New Orleans.

Jaktinstinkt

- Plutselig hørte jeg et brak, og broen vi sto på brakk på midten, forteller Dan Rooney, som falt i vannet sammen med sine to døtre, ett barnebarn og en nevø. Alle som befant seg på broen falt rett i den seks meter dype tanken.

- Vannet var veldig klart, og vi kunne se haiene svømme under oss. Jeg visste at de nettopp hadde blitt matet, men man lurte jo på om all plaskingen plutselig ville vekke jaktinstinktene deres, sier Dan Rooney.

Hans datter Alison klarte å svømme til den andre siden av tanken og rekke sin to år gamle datter opp til noen som kom til unnsetning. Vannstanden er én meter under kanten, og det var umulig å komme seg opp de glatte glassveggene i tanken. Selv måtte hun vente i femten minutter før hun ble halt opp av vannet.

Tanken inneholdt blant annet tre meter lange og nurse- og sandtigerhaier. Disse haiene er stort sett ufarlige, med mindre de blir tirret. Da kan de lett drepe et menneske.

Ingen kom alvorlig til skade under ulykken, ut over sår og kuttskader fra fallet. Representanter fra

Audubon Institute Aquarium

hevder at gjestene var i liten eller ingen fare mens det hele pågikk.

– Det var ikke noen «Haisommer» eller noe sånt, sier Ron Forman, direktør for Audubon Institute, til AP.

Det blir nå foretatt undersøkelser av hva som kan ha forårsaket ulykken.

15 minutters mareritt: Her skimtes restene av broen som kollapset over en tank full av haier.