Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk gåsehud av å se Obama

Mary (53) fikk endelig se sin reddende ridder igjen.

SÅ HELTEN: Norsk-amerikanske Mary Menth Andersen (53) ble helt overveldet av inntrykkene i Rådhuset i dag. Foto: Håkon Eikesdal
SÅ HELTEN: Norsk-amerikanske Mary Menth Andersen (53) ble helt overveldet av inntrykkene i Rådhuset i dag. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no) Norsk-amerikanske Mary Menth Andersen (53) var i Rådhuset i Oslo i dag sammen med sin sønn for å se Barack Obama bli tildelt fredsprisen.

Hun fikk to billetter til seremonien av Nobelinstituttet etter at de hørte historien om hvordan hun møtte Obama for første gang i 1988. Mary har tidligere uttalt at Obama er hennes reddende ridder.

- Jeg gråt litt
Dagbladet møtte henne utenfor Rådhuset etter seansen.

- Da han talte, brakte han tilbake følelsen jeg fikk da jeg møtte ham første gangen. Han sa at du skal behandle andre slik du selv vil bli behandlet.

- Da tenkte jeg på hvordan han hjelp meg - en helt fremmed - på en hektisk flyplass. Jeg gråt litt, men kjeftet på meg selv om tok meg raskt sammen igjen, sier Mary.

Stirret på ham hele tiden
Hun hadde gledet seg sånn til å se Obama igjen at hun ikke fikk sove i natt.

- Jeg stirret på ham hele tiden og tok ikke øynene mine bort ett sekund, sier Mary.

Og prisutdelingen stod absolutt til forventningene hennes:

- Alle politikerne og viktige personer var der. Det var helt utrolig å få være tilstede i en slik forsamling! Og Obama var bare helt fantastisk, utbryter 53-åringen.

- Han gikk rett forbi

SØNNEN VAR MED: Mary hadde med seg sønnen Marius (17) på den høytidelige seansen i Rådhuset i dag. Foto: Håkon Eikesdal
SØNNEN VAR MED: Mary hadde med seg sønnen Marius (17) på den høytidelige seansen i Rådhuset i dag. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Hun satt ved midtgangen og Barack Obama kom gående rett forbi henne.

- Han var grasiøs og nobel. Da han kom inn sammen med vakre Michelle, fikk jeg gåsehud. Han var preget av stundens alvor, men da Jagland hvisket noe til ham, smilte han sitt brede Obama-smil, opplyser Mary.

Hun smilte til ham da han gikk forbi henne.

- Jeg tror han så på meg i øyekroken en brøkdel av et sekund. Men det kan ha vært ønsketenkning, sier Mary.

- Opplevelse for livet
Rundt henne nikket folk annerkjennende på hodet mens Barack Obama holdt tale, og Mary lot seg imponere. Det gjorde også sønnen hennes.

- Dette var en opplevelse for livet. Jeg er virkelig takknemlig for å ha fått være med, sier Marius Andersen (17).

Møtte barnebarn til Roosevelt
Da det hele var over, ble Mary kontaktet av flere personer i Rådhuset som opplyste at de liker historien om da hun møtte Obama.

- Jeg møtte blant annet barnebarnet til Franklin Roosevelt. Han sa at min historie gjorde ham glad. Hans kone fortalte meg at hun hadde sett selbuvottene fra meg ligge på et bord på Grand hotell. Jeg håper Obama har fått dem, sier Mary.

I går var hun på den amerikanske ambassaden i Oslo for å levere fra seg selbuvotter til hele familien Obama, som hun har fått en god venninne av seg til å strikke.

UTENFOR RÅDHUSET: Mary og Marius var enige om at det var en opplevelse for livet å se Obama få fredsprisen. Foto: Håkon Eikesdal
UTENFOR RÅDHUSET: Mary og Marius var enige om at det var en opplevelse for livet å se Obama få fredsprisen. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media