Fikk gepard i bilen

Norsk naturfotograf med afrikansk nærkontakt. Se den fantastiske videoen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Naturfotgraf Roger Brendhagen arrangertre fotoseminar i Serengeti i Tanzania, da en gepard ble overmåte nysgjerrig.

- Vi fikk øye på to geparder tidlig om morgenen. I løpet av noen timer observerte vi paret på avstand, men plutselig fikk den ene det for seg å sjekke ut hva vi drev med, sier Roger Brendhagen til Dagbladet.

NYSGJERRIG: Geparden var ikke redd for naturfotograf Roger Brendhagen og kom veldig nær.  Foto: Anne Stine Ekre
NYSGJERRIG: Geparden var ikke redd for naturfotograf Roger Brendhagen og kom veldig nær. Foto: Anne Stine Ekre Vis mer

- Begge gepardene gikk mot bilen og til en vannpytt ti meter bak bilen, så bråvendte de og den ene hoppet opp på panseret av bilen, sier Brendhagen som filmet hele situasjonen.

Leken Videoen viser at geparden først leker litt med vindusviskerne på bilen før den legger seg ned på panseret i noen minutter, uten bry seg om fotograf Brendhagen som filmet fra taket av bilen.

- Plutselig krabber geparden opp og jeg er 20 centimeter unna kattedyret. Da fikk jeg noen fantastiske bilder og video, sier Brendhagen.

NÆRKONTAKT: Naturfotgraf Roger Brendhagen arrangertre fotoseminar i Serengetei, Tanzania, da en gepard ble overmåte nysgjerrig. Danske Sarah Kalmer forsøkte å gjemme seg i baksetet av bilen. Foto: Roger Bredhagen
NÆRKONTAKT: Naturfotgraf Roger Brendhagen arrangertre fotoseminar i Serengetei, Tanzania, da en gepard ble overmåte nysgjerrig. Danske Sarah Kalmer forsøkte å gjemme seg i baksetet av bilen. Foto: Roger Bredhagen Vis mer

Etter dette hoppet den ned fra bilen og begynte å kvesse klørne på reservedekkene bak på av bilen. Så krabber geparden opp på dekkene og speider ut over savannen, før den fortsetter den opp på taket bak på bilen og titter ned på passasjerne. På dette punktet begynner deltagerne i bilen å bli nervøse.

Ikke dyrepark - Da fikk vi blikkkontakt i 20 sekunder. Jeg tok tak i et fotostativ, i tilfelle jeg måtte jage den, sier Brendhagen.

- Vi satt helt musestille. Hadde den villet angripe oss, så hadde den gjort det før. Jeg tror geparden brukte bilen som en jordhaug, et utkikkspunkt for å speide på mulig vilt, sier Brendhagen, som aldri har vært borti noe tilsvarende. Naturfotografen har har over en ti års periode tilbragt 150 døgn på savannen i Tanzania og Kenya.

LEK: Geparden lekte med vindusviskerne.  Foto: Roger Bredhagen
LEK: Geparden lekte med vindusviskerne. Foto: Roger Bredhagen Vis mer

- Opplevelsen av å ha et dyr så nært, å se det i øyenen, hadde vært like stor selv om jeg ikke hadde tatt bilder. Det gjør noe med meg. En unik opplevelse. Dette er ikke en dyrepark. Vi var euforiske resten av dagen, sier Brendhagen.