Fikk gigantisk VM-kontrakt uten anbud

Og Fifa-kontraktør skrur opp overnattingsprisene i skjul.

- TJENER IKKE PENGER: Protea-topp Arthur Gillis hevder kjeden nærmest ikke vil tjene penger under VM, men kun er med av publisitetsgrunner. Her er kjedens hotell i Kimberley, der Uruguay skal bo under VM. De som helt sikkert vil tjene penger er det Fifa-assosierte firmaet Match Event Services. Selskapet bidrar til at overnattingsprisene skyter i været. Foto: EPA/Scanpix
- TJENER IKKE PENGER: Protea-topp Arthur Gillis hevder kjeden nærmest ikke vil tjene penger under VM, men kun er med av publisitetsgrunner. Her er kjedens hotell i Kimberley, der Uruguay skal bo under VM. De som helt sikkert vil tjene penger er det Fifa-assosierte firmaet Match Event Services. Selskapet bidrar til at overnattingsprisene skyter i været. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Selskapet Match Event Services (MES) har jobbet tett med Fifa i flere mesterskap, og har det offisielle ansvaret for billettering og innlosjering av hordene av VM-tilreisende. Selskapet har skaffet seg rettighetene til omkring 80 prosent av belegget hos Sør-Afrikas fremste hotellkjeder - deriblant Protea, City Lodge og Southern Sun.

Båndene er sterke, dokumenteres det i en rapport fra Institutt for sikkerhetsstudier i Pretoria, som Dagbladet har lest.  Så sterke at selskapet kunne hanke inn 2010-kontrakten uten noen offentlig budrunde.

- Grunnet de gode erfaringene vi hadde med MES, følte vi at de var det beste valget. Dette var ikke et tradisjonelt, offentlig anbud, heter det fra Fifa.

I horisonten venter stor profitt.

Skrur opp priseneOvernatting blir dyrt under VM.

Både store og små aktører skrur opp prisene kraftig. Dagbladet kontaktet flere, uavhengige overnattingssteder rundt Johannesburg.

Ett mindre overnattingssted Dagbladet kontaktet økte prisene på et enkeltrom fra 250 til 600 rand pr natt til VM. Hos et annet steg prisen på et dobbeltrom fra 180 til 800 rand pr natt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer