Fikk hai i garnet i Oslofjorden: - Jeg skvatt til

Christopher (43) og Hanne (37) fanget småflekket rødhai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da samboerparet Christopher Ekerhovd Gore (43) og Hanne Kristine Sund (37) skulle prøve å fiske med garn i Oslofjorden for første gang i går ettermiddag, fikk de en uventet fangst.

Da de fikk garnet opp i den lille gummibåten, var den ene fisken av den mer spesielle sorten. 

- Jeg skvatt til. Den var ikke så stor, men da jeg skulle prøve å få den løs så bet den til i to av fingrene mine, sier Christopher Ekerhovd Gore til Dagbladet.

Småflekket rødhai Dagbladet har vært i kontakt med akvariet i Drøbak, som bekrefter ved å se på bilder at haien er en småflekket rødhai, som har det latinske navnet Scyliorhinus caniculus.

Haien ble tatt i Bunnefjorden, på 10-15 meters dybde, ifølge Gore. Han forteller også at den var 58,5 centimeter lang, og at den veier 720 gram.

- Vi er ofte ute og fisker med stang, men dette er første gangen vi har holdt på med garn. Det ligger en badestrand like ved, sier han.

Marius Vodrup, daglig leder ved akvariet i Drøbak, forklarer at denne haitypen er vanlig i Oslofjorden, og at den har sin utbredelse fra Vest-Afrika til Nord-Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer