Fikk håndballmål i hodet - vant i retten

Ask Kjeldstad Sørensen ble påført store skader da et håndballmål falt over ham. Nå er idrettshallen, ved forsikringsselskapet Gjensidige, holdt ansvarlig for ulykken.

SKADD ETTER ULYKKE: Ask (t.v.) og lillebror Ailo spiller FIFA sammen på gutterommet, en erstatning for fysisk samspill med ball. Foto: Morten Rakke / Dagbladet
SKADD ETTER ULYKKE: Ask (t.v.) og lillebror Ailo spiller FIFA sammen på gutterommet, en erstatning for fysisk samspill med ball. Foto: Morten Rakke / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ulykken skjedde i juni 2019 under en aktivitetscamp for barn i Ski Alliansehall.

Ti år gamle Ask Kjelstad Sørensen ble hastet til Ullevål sykehus og lagt i kunstig koma, før det ble påvist åtte kraniebrudd og tre dype hjerneblødninger. Han sliter fortsatt med følgene.

Foreldrene mener at målet som falt over sønnen ikke var tilstrekkelig sikret. De tok Gjensidige Forsikring til retten, ettersom idrettshallen er ansvarsforsikret gjennom dem.

Nå - snart fire år etter ulykken - har Follo og Nordre Østfold tingrett kommet til at det ble utvist uaktsomhet da målene ble montert.

Advokaten: - Full seier

- Denne dommen er en full seier for Ask, og sikrer at han får den estatningen han har krav på, sier familiens advokat Christian Lundin til Dagbladet.

Han mener at dommen gir et klart signal om at sikkerhet må tas på alvor.

- Nå må arrangører sørge for å sikre håndballmål, fotballmål og andre apparater på en tilstrekkelig måte, og ikke velge lettvinte løsninger.

Dommen er riktignok ikke rettskraftig, og utmåling av erstatning har ikke vært et tema i søksmålet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer