Fikk hatten i fanget

Torkjell Lunde Børsheim (18) sparket hatten rett i fanget til Mette-Marit da han torsdag hadde oppvisning i hallingkast for kronprinsparet i Ulvik i Hardanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den spreke danseren høstet en enorm jubel fra bygdafolket da hatten traff sitt mål under folkedansoppvisningen ved Olav H. Hauge-bautaen i sentrum av Ulvik. Alt tyder nemlig på at unggutten hadde siktet godt, og at det hele ikke var noen tilfeldighet.

- Mette-Marit ble nok litt overrasket, men hun tok det greit, sier Torkjell Lunde Børsheim, som sammen med andre medlemmer i Ulvik folklore også framførte springar.

Kronprinsparet var grundig imponert over Torkjells danseferdigheter.

- Meget imponerende, sa Mette-Marit til NTB.

- Han var veldig flink, supplerte Haakon.

Menneskene

Besøket i Ulvik avsluttet kronprinsparets tre dager lange reise i Voss, Hardanger og Sunnhordland.

- Det som har gjort sterkeste inntrykk på oss på denne reisen er at det var så mange mennesker som møtte opp og møtet med dem. Det var en fin stemning på hele turen og det varmer alltid. Det vakre været satte også en fin ramme rundt turen. Vi har hatt noen fantastiske dager, og har lært mye om den delen av Hordaland fylke vi har besøkt. Vi har begge to veldig lyst til å komme tilbake sa kronprins Haakon til NTB ved slutten av reisen.

Fylkesmann Svein Alsaker betegnet i sin oppsummering ved lunsjen i Ulvik at den tre dager lange reisen hadde vært kronprinsparets triumfferd i Hordaland.

- Norges kongehus har alltid hatt nærhet til befolkningen. Kronprinsparets besøk har vært en god illustrasjon i så måte. Den varme, vennlighet og omtenksomhet som de har møtt ung og gammel med har vært imponerende og rørende, sa Alsaker.

Epletre

På Hjeltnes gartnerskole fikk kronprinsparet med seg et epletre til å plante på Skaugum. Epletreet er av sorten kronprins og er utviklet i Hardanger.

Kronprinsparet vandret rundt i den store parken, urtehagen og deler av plommehagen på den 101 år gamle gartnerskolen. Her fikk de plukke saftige blåplommer rett fra trærne.

Kronprins Haakon sa på et pressemøte i Ulvik at de to fram til neste høst kommer til å konsentrere seg om sine studier i London, og at det i denne perioden blir lite av representasjonsoppgaver.

(NTB)

Mette-Marit fikk hatten i fanget da Torkjell Lunde Børsheim (18) gjorde hallingkast under en oppvisning til ære for kronprinsparet i Ulvik torsdag. Eli Børsheim (17) som holdt kjeppen og de andre tilskuerne moret seg over hendelsen.