Fikk havørn i fronten

Nå ligger fuglen i fryseren til sjåfør Jan Georg Lian (62) i Tromsø.

ØRN MOT BIL: Jan Georg Lian trodde ikke sine egne øyne da han fant ut at det var en ørn han hadde kjørt på. Foto: Jan Georg Lian
ØRN MOT BIL: Jan Georg Lian trodde ikke sine egne øyne da han fant ut at det var en ørn han hadde kjørt på. Foto: Jan Georg Lian Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det var en fæl opplevelse. Jeg fikk en skikkelig uggen følelse av å se det vakre dyret ligge klistret til bilen. Ekstra spesielt var det at selv om kroppen og vingene satt fast, så beveget den hodet og fulgte meg med øynene hele tida. Det var spesielt å ha øyekontakt med en havørn, sier Jan Georg Lian (62) fra Tromsø til Dagbladet.

iTromso.no skriver i dag om mannens ublide møtet med havørnen fredag. Lian og en kollega, som jobber i maskinentrepenør-bransjen, var på vei for å rekke ferga til Vannøy fredag morgen at en havørn smalt inn i frontruta på bilen de kjørte.

- Den kom fra intet. Vi så noe stort og svart komme fra høyre. Den traff øvre del av ruta. Da vi etter hvert stoppet bilen, så vi at det var en stor havørn. Den satt fast i en stige som lå på taket, sier Lian.

Han anslår at fuglen er to meter mellom vingene og åtte kilo tung.

Hogg 62-åringen kontaktet politiet som varslet Viltnemnda. Lian fikk beskjed om å forsøke å ta den fra bilen for å kunne finne ut av skadeomfanget. Tromsø-mannen forteller at de forsiktig begynte å løsne på fuglen da den plutselig livnet til og hogg mot Lian med klørne sine:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer