Per Sandberg og det skjulte fremstøtet fra lakse-lobbyisten Frode Reppe

- Fikk hemmelig og børssensitiv informasjon fra fiskeriministerens statssekretær

Frode Reppe mistet jobben etter å ha gjort hemmelige framstøt mot politisk ledelsen i Fiskeridepartementet. I retten fortalte lobbyisten mer om hva som skjedde.

LOBBYIST VITNET: Frode Reppe før dag to av arbeidsrettssaken pågår i Søt-Trøndelag tingrett. Sommeren 2017 avslørte Dagbladet at den mektige lakselobbyisten Frode Reppe sendte private eposter til fiskeriminister Per Sandberg (Frp) der han ba om hjelp til å få buskapet sitt fremmet overfor Miljødepartementet. I etterkant fikk Reppe sparken fra sin stilling i NSL.  Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
LOBBYIST VITNET: Frode Reppe før dag to av arbeidsrettssaken pågår i Søt-Trøndelag tingrett. Sommeren 2017 avslørte Dagbladet at den mektige lakselobbyisten Frode Reppe sendte private eposter til fiskeriminister Per Sandberg (Frp) der han ba om hjelp til å få buskapet sitt fremmet overfor Miljødepartementet. I etterkant fikk Reppe sparken fra sin stilling i NSL. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): I fjor sommer avdekket Dagbladet at lobbyist Frode Reppe fra Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) sendte flere e-poster til det han trodde var fiskeriminister Per Sandbergs private e-postadresse, og til hans statssekretær Roy Angelvik.

Denne uka barker Reppe og NSL sammen i en durabelig oppvask. Reppe er nemlig blitt sagt opp av NSL, blant annet som følge av hans håndtering av den skjulte kontakten inn mot Fiskeridepartementets politiske toppledelse.

- Fikk børssensitiv informasjon

I rettssaken hevder nå Reppe i sitt vitnemål at han - i tillegg til selv å sende e-post via skjulte bakkanaler til politisk ledelse – selv mottok sensitiv informasjon fra Angelvik:

- De tunge sakene foregikk når det gjaldt oppdrett. Det sto om det skulle være tretten eller fire produksjonsområder og jeg jobba frenetisk for å få til tretten, sier Reppe som forfattet høringssvaret på vegne av NSL.

- Statssekretæren (Roy Angelvik) ringte og ga meg børssensitiv informasjon tre uker før avgjørelsen. Det var basert på tillit. Jeg fikk vite veldig mye som var konfidensielt fra politikere og andre, men jeg kunne ikke gå videre med det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer