Fikk historisk gevinst på gamle lykketall

- Har ikke flaks, sier lottomillionær som startet lørdagen med over 200 000 i V75-gevinst.

 BUDBRINGER:  Programledervikar Ghopi Prabharan leste opp sin første Lotto-rekke på NRK tv lørdag kveld. Men det fikk ikke dobbeltvinneren fra Røyken med seg. Foto: Norsk Tipping.
BUDBRINGER: Programledervikar Ghopi Prabharan leste opp sin første Lotto-rekke på NRK tv lørdag kveld. Men det fikk ikke dobbeltvinneren fra Røyken med seg. Foto: Norsk Tipping.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vanligvis har jeg ikke flaks, sa Lotto-vinneren da Norsk Tipping endelig fikk tak på mannen søndag formiddag.

Ikke flaks ? Vel.

Tidligere på lørdagen hadde mannen i 60-årene fra Røyken i Buskerud sju rette i V75 på Leangen travbane. Da var allerede 209.212 skattefrie kroner på plass, pluss noen tusenlapper for seksere og femmere.

Det som på hyggelig sjargong heter en kvart million - i god tid før Lotto-trekningen.

Den fulgte ikke mannen med på, heller ikke på telefonen som Norsk Tippings «lykkesenter» på Hamar prøvde et titalls ganger lørdag kveld.

3,6 millioner på toppen Men i formiddag reagerte han telefonlyder igjen, og han hadde forlengst fått med seg at han hadde cashet inn 3.686.520 kroner på toppen av travgevinsten.

- Var det øredøvende støy under V75-feiringen i går kveld som gjorde at han ikke svarte på telefonen da ?

- Nei, vi fikk ikke inntrykk av det. Han virket forbausende rolig da vi pratet med han. - Da kunne han også fortelle at det var andre gang han hadde fått sju rette i lotto. Første gangen var da maksgrensen fortsatt var 500.000 kroner. Og da var han jo enig i at han hadde  flaks «av og til», sier trekningsredaktør Gro Synstad i Norsk Tipping til Dagbladet.

Bare en gang før Og etter det Synstad finner i Norsk Tippings statistikk, har det bare skjedd en gang tidligere i Norge at samme person har fått toppgevinst i Lotto to ganger.

Det var en mann i Hordaland som ble «overøst» med i alt 8,7 millioner kroner fra Lotto-kulene  i 2003 og 2005.

Et samboerpar i Oslo fikk hver sin sjuer i henholdsvis 2007 og 2009.  Og historien om far, søster og bror i Hordaland som tok hver sin Lotto-pott, gikk verden rundt.

For den matematiske sjansen for full rekke er 0,0000186 prosent. Eller en av drøye 5,3 millioner.

Det var i 1988 at taket på Lotto-gevinster ble hevet fra en halv til en hel million.

Lykketall: 8 og 25 Lørdagens multivinner fortalte at han hadde vært innom Norsk Tippings nettsider ved 23.30-tiden lørdag kveld. Der sto det at en mann fra Røyken var blitt Lotto-milionær på en kupong kjøpt i Oslo.

- Han hadde vært innom en kiosk i Carl Berner-området, og ble nysgjerrig, naturlig. Så sjekket han om lykketallene 8 og 25 sto i vinnerrekka. Og da gikk det ikke lang tid før han brølte ut i stua av rein glede, fortalte han.

- Og i dag skal han vel feire ?

- Nei, han fortalte at han er travelt opptatt med jobbsaker.

Har det han trenger - Og hva skal han bruke pengene til ?

- Det visste han ikke, sånn på sparket. Han fortalte at han har det han trenger. Men han har noen voksne barn som skal få litt, fortalte han.

Lørdagens to andre Lotto-millionærer er en kvinne i Moss og en mann i Bjugn, som får 4,1 millioner kroner hver på systemspill.