Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk hjelp til å drepe?

Fadimes pappa fikk vite at datteren var i Uppsala. Noen tystet på Fadime - og noen kjørte faren til leiligheten slik at han kunne bli drapsmann. Hvem var det?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fadimes pappa har tilstått at han drepte sin datter «fordi hun var en hore». Han sitter nå fengslet i Uppsala.

Men Rahmi Sahindal var neppe alene: Noen har tipset ham om at datteren kom til Uppsala. Den rasende faren hevder også at han hørte rykter om at datteren ville flytte tilbake til Uppsala mot hans vilje, skriver Aftonbladet.

Bestemte seg for å drepe

Rahmi Sahindal bestemte seg: Han dro hjem til leiligheten sin. Der hentet han en pistol. Så dro han til leiligheten der Fadime var på besøk for å drepe henne.

På utsiden av døren ropte han at døren skulle åpnes og at han visste at Fadime var til stede. Han truet og skrek ting som gjorde at kvinnene der inne forsto at han var farlig. De ventet på at han skulle dra igjen. Men faren hadde bestemt seg og ventet helt til Fadime kom ut.

Naboer sier at de så en bil utenfor i denne perioden. Der kan Sahindals sjåfør ha ventet på at han skulle komme ut igjen.

Sjåføren skal være en nær mannlig slektning, ifølge tipsere. Politiet jobber nå for å finne ut hvem han er. De jakter også på den eller de som varslet Fadimes pappa om at hun var i Uppsala.

Hvis sjåføren visste at Rahmi Sahindal var bevæpnet, kan han bli siktet for medvirkning til mord. Det samme kan tipseren som anga Fadimes oppholdssted. Det var velkjent for alle at Fadime var truet på livet av sin far og bror. Hun forklarte i retten at broren hadde kjøpt pistol og ville skyte hodet av henne.

Det er uklart hvem som eide mordvåpenet.

Slektninngene blir nå avhørt av politiet, ifølge Expressen. Politiet sier til den svenske avisa at ingen foreløpig er mistenkt.

Krangler om begravelsen

Nå gjenstår det å finne ut hvor Fadime skal begraves. Ifølge Expressen ville hun gravlegges fra Uppsala kirke. Skal slektningene som fordømte og truet henne, få lov til å begrave henne etter muslimsk skikk? Eller skal vennene som hjalp og støttet henne på flukten, få bestemme hvor den jagede jenta skal få sitt siste hvilested?

Noen innvandrerorganisasjoner sier at Fadime ikke bør begraves av familien. Riksdagspolitikere går enda lenger: Flere sier at det er uanstendig hvis den nære slekten får ta hånd om begravelsen.

DRAPSMANNEN: Rahmi Sahindal har tilstått drapet på datteren. Men hvem var de medskyldige som sørget for at han kunne gjennomføre planene?
OFFER: Mordet på Fadime opprører hele Skandinavia.
BROR: Fadimes bror på vei inn i forhørsretten da faren ble fremstilt for fengsling. Broren har selv sagt at han vil drepe Fadime.
ÅSTEDET:</B> Fadimes far ventet utenfor til datteren kom ut. Så drepte han henne.
Hele Norges coronakart