Fikk hjelp til kollekten

Kronprinsregent Haakon lette febrilsk etter penger da han skulle gi kollekt under bispeinnsettelsen av Ole Christian Kvarme i går. Dronning Sonja reddet situasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongefamilien med dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit og kronprinsregent Haakon var til stede under den høytidelige seremonien i Oslo domkirke i går formiddag.

Også statsminister Kjell Magne Bondevik og andre prominente gjester overvar gudstjenesten.

På kirketrappa sto representanter fra homobevegelsen og demonstrerte for åpenhet i kirken. Men alt forløp rolig. Den nye omstridte biskopen i Oslo kom ut og hilste på sine motstandere før gudstjenesten.

I sin preken ba biskop Kvarme om fred og forsoning og tok opp striden rundt sin egen utnevnelse.

Den tidligere biskopen i Borg, som 2. påskedag holdt sin avskjedsgudstjeneste i Fredrikstad domkirke, har nå overtatt som biskop i Oslo etter Gunnar Stålsett.

Domkirken var fylt til trengsel. Mange av dem som ville overvære innsettingsgudstjenesten, fikk ikke plass.

HJELP: Mens kronprinsregent Haakon snakker litt beskjemmet med dronningen og kronprinsessen, kommer en av Slottets medarbeidere stormende til bak for å hjelpe.
PENGER TIL SLUTT: Endelig har kronprinsregenten fått penger og kan få lagt sitt bidrag i kollektbøssa. Alle Foto: Sveinung Uddu Ystad
PÅ KIRKETRAPPA: Oslos nyutnevnte biskop Ole Christian Kvarme hilste på representanter fra homobevegelsen før gudstjenesten i går.
TOMME LOMMER: Kronprinsregent Haakon leter febrilsk i lommene for å finne penger til kollekten. Dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit har imidlertid kontroll.
INGEN PENGER: Kronprinsregenten konstaterer at han er ikke har penger, mens dronningen putter penger i bøssa og kronprinsesse Mette-Marit holder sedlene klare.