Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk hjemmelaget CD

Haakon hadde virkelig lagt seg i selen til Mette-Marits 30-årsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bursdagen ble feiret om bord i kongeskipet «Norge» med kongen og dronningen til stede. - Jeg har hatt en kjempefin dag. Veldig hyggelig! sa kronprinsesse Mette-Marit like før hun gikk om bord i sjaluppen som fraktet det ti personer store bursdagslaget til kongeskipet.

På spørsmål fra frammøtte pressefolk svarte kronprinsessen at hun hadde fått mange fine presanger, blant dem en CD som kronprins Haakon etter hva NTB forstår hadde laget selv.

- Det er noe musikk, sa kronprinsen beskjedent.

- Gaven er hjemmelaget og personlig, la dronning Sonja til.

Rolig feiring

Ved siden av kronprinsparet, kong Harald og dronning Sonja, deltok prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og lille Maud Angelica i feiringen av Mette-Marits fødselsdag. Kronprinsessens mor Marit Tjessem og broren Per Høiby med kona Wenche var også invitert til middagen om bord i kongeskipet.

Marit Tjessem hadde tidligere på dagen vitnet i straffesaken mot sin eldste sønn Espen Høiby i Kristiansand tingrett.

Tirsdagens familiefest blir ikke den eneste sammenkomsten i anledning kronprinsesse Mette-Marits 30-årsdag.

- Søndag 24. august blir det gudstjeneste i Slottskapellet og middag på Kongsseteren i anledning kronprinsessens 30-årsdag, opplyser informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet til NTB.

Seilervenner

Kong Harald hadde tilbrakt dagen sammen med seilervenner i Kongelig Norsk Seilforening (KNS) i forbindelse med at regattaen Kongens serieseilaser som finner sted tirsdag, onsdag og torsdag denne uka. Han ankom brygga på Dronningen på Huk i kongesjaluppen «Stjernen» sammen med seniormedlemmer av KNS.

Kongens serieseilaser ble etablert under kong Haakon og har siden vært en årviss tradisjon.

Kong Harald hadde for øvrig med seg redningsjakke om bord i «Stjernen», kanskje for å unngå kritikk for manglende bruk av redningsvest, slik kronprins Haakon måtte tåle tidligere i sommer.

(NTB)