Fikk hjertebetennelse etter oppfriskningsdose

Det er fortsatt usikkerhet om forekomsten av bivirkninger etter tredje dose for unge. Peter Landstad (24), som endte på sykehuset etter dose nummer tre, er kritisk til EUs nye krav om tre doser for et gyldig coronapass.

FØLTE SEG PRESSET: Peter Landstad tok oppfriskningsdosen før han flyttet til Danmark for å studere. Mandag fikk han påvist perikarditt. Foto: Mathias Tønnessen / Privat
FØLTE SEG PRESSET: Peter Landstad tok oppfriskningsdosen før han flyttet til Danmark for å studere. Mandag fikk han påvist perikarditt. Foto: Mathias Tønnessen / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg gjorde en del research før jeg bestemte meg for å ta boosteren. Jeg tok egentlig et valg om at det ikke ville være verdt det for meg, sier Peter Landstad til Dagbladet.

Fire dager før han skulle flytte til den danske byen Randers for å studere, gjorde han det likevel.

Årsaken, forteller Landstad, var de nye kravene fra EU, som innebærer at fullvaksinerte må ta en oppfriskningsdose for å få et tidsubegrenset gyldig coronapass. I Danmark, der man må kunne framvise coronapass i en rekke sammenhenger, har vaksinasjon med to doser en begrenset varighet på fem måneder for personer over 18 år.

- Da følte jeg meg jo presset til å ta vaksinen, selv om jeg ikke ønsket det. Alternativet hadde vært å bli hjemme, sier han.

- Smerter i brystet

Lørdag forrige uke, samme dag som han ankom Danmark, merket 24-åringen at noe var galt.

- Jeg begynte å få smerter i brystet og hjertet. Det ble gradvis verre de to neste dagene. Det var ikke så lett å få tak i en lege, siden jeg akkurat hadde kommet ned, men jeg ringte til slutt legevakta, forteller han.

På legevakta ble det foretatt en rekke tester, før han ble henvist videre til kardiologisk avdeling ved Regionssykehuset Randers. Etter en rekke nye tester ble det ifølge Landstad konkludert med at han hadde en svak betennelse i hjerteposen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.