- Fikk «hjerteinfarkt» av elektrisk truse

Brite krever 3,5 millioner fra strykejernprodusent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Marcus Danquah (41) fra Linconshire i England har saksøkt et strykejernfirma for tre og en halv millioner kroner for å ha solgt ham et feilkobla strykejern som skal ha gitt ham hjerteinfarkt.

Men strykejernprodusenten hevder mannen er en svindler. De mener at han selv koblet om strykejernet og brukte en elektrisk truse til å skape et falskt anfall. Det skriver The Guardian.

Gjemte elektrodings i trusa

Krangelen går i Birmingham tingrett. Men da Danquah ikke møtte i retten i går, angivelig fordi han var syk, avviste dommeren saken. Den startet helt tilbake i 1999.

Marcus Danquahs kone Joanne (32) fant ektemannen kollapset på kjøkkenet i oktober 1999. Dagen før hadde han kjøpt strykejernet, et Morphy Richards Comfi-grip Professional 42400.

41-åringen ble innlagt på sykehus, der monitoren viste symptomer på hjerteinfarkt.

Strykejernprodusenten hevder strykejernet var helt i orden da det ble solgt. Selskapet mener at Danquah, som er alarmmontør, hadde koblet det om slik at det ville gitt hvem som helst elektrisk støt. Deretter mener de han lurte sykehusets hjertemonitor ved hjelp av en elektrisk dings han hadde gjemt i trusa. Forsvaret la fram bevis fra en hjertespesialist som sa at utslagene var resultat av forstyrrelser.

Risikerer hus og hjem

Dommer Donald Hamilton mener at Danquah ikke har gitt gode nok bevis for hva som skjedde med strykejernet. Han var heller ikke særlig fornøyd med mannens forklaring på hvorfor han uteble fra rettssalen. Om Danquah ikke kommer opp med en god forklaring, mener dommeren at han bør få betale saksomkostningene - slik strykejernprodusenten har bedt om.

- Etter mitt syn virker det kravet vel fundert, sier dommeren til avisa.

Marcus Danquah har allerede pådratt seg advokatkostnader på over 20 000 kroner, og risikerer nå å miste hus og hjem. Han fører saken selv, uten advokat.

Spesielt interesserte kan lese anmeldelser av det aktuelle strykejernet her.

FIKK HJERTEINFARKT: En engelsk mann fikk hjertetrøbbel, men var det på grunn av strykejernet Morphy Richards 40504 (bildet) eller en elektrisk truse?