Fikk hjertestans: - Styrer ikke hverdagen

Det var en rekke tilfeldigheter som førte til at Tom Ostad (53) overlevde et hjertestans i mars 2021. I september skal han løpe halvmaraton.

LØPING: Etter Tom Ostad (53) opplevde å få hjertestans midt på veien, har han gjenopptatt lidenskapen for å løpe. Etter bare fem uker løp han ti kilometer i Virtuell Berlin Half Marathon. Foto: Privat
LØPING: Etter Tom Ostad (53) opplevde å få hjertestans midt på veien, har han gjenopptatt lidenskapen for å løpe. Etter bare fem uker løp han ti kilometer i Virtuell Berlin Half Marathon. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For Tom Ostad (53) startet dagen i mars som en helt vanlig dag, utenom at det var bursdagen til den eldste datteren hans. Dagen skulle vise seg å ta en drastisk vending, som Ostad seint vil glemme.

Etter feiringen av datterens 16-års dag, skulle Ostad kjøre en kommode for søsteren hans fra Moss til Nesodden. Da han hadde kommet seg vekk fra motorveien, og opp på en veibro på E6 sørøst for Oslo, sluttet hjertet hans å slå.

Selv husker han ikke stort fra den dagen, så Ostad har fått gjenfortalt hva som skjedde.

- Det var bra at jeg ikke lenger var på motorveien på E6, for da kunne det ha gått virkelig galt, sier han til Dagbladet.

Det var løpemagasinet Kondis som omtalte saken først.

Rekke med flaks

Da hjertet til Ostad sluttet å slå, havnet han i veikanten på veibrua. Noen forbipasserende stoppet opp og ringte med det samme til 113. Likevel hadde de lite kunnskap om hvordan man skal behandle en person med hjertestans.

- Så kom det en buss kjørende forbi. I denne satt det en intensivsykepleier som pleide å holde kurs i hjerte- og lungeredning. Han så meg liggende over rattet og skjønte at noe var alvorlig galt. Han fikk stoppet bussen, dratt meg ut og satt i gang med hjertekompresjoner og munn-til-munn for å tilføre oksygen til hjernen, sier Ostad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer