Fikk hjertestans av bedøvelsen

BERGEN (Dagbladet): NRK-kjendis Kjell Fuglehaug fikk hjertestans i 30 sekunder etter å ha fått epidural-bedøvelse i forbindelse med en kneoperasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg sleit lenge med angsten etterpå, og det plager meg ennå at jeg aldri fikk noe svar på hva som gikk galt, sier han.

Fuglehaug gjenopplevde sitt livs mareritt da han leste Dagbladets oppslag i går om den 17 år gamle jenta som døde av bedøvelsen under en kneoperasjon ved Ski fylkessykehus.

Kneoperasjon

Fuglehaug, som er blitt et kjent ansikt for tv-seerne med sine populære programmer «Antikviteter & snurrepiperier», var sjeleglad legene brakte ham tilbake til livet og gjorde ikke noe større vesen ut av saken. Det plager ham likevel at legene sa at de ikke kunne finne årsaken til hjertestansen.

Det var like før jul i 1989 at Fuglehaug skulle foreta en kneoperasjon på fylkessykehuset på Voss.

- Glad og fornøyd stilte jeg på sykehuset klokka 08.00 om morgenen for å operere en menisk-cyste i kneet. Planen var at jeg skulle dra hjem samme ettermiddag. Det skjedde ikke. - Jeg kjente godt legene og sykepleierne som skulle behandle meg, og takket først nei til en beroligende sprøyte.

Da ble det satt epidural i ryggen på meg. Jeg ble hele tida fulgt opp med spørsmål om hvordan jeg følte meg, og ga uttrykk for at det gikk bra. Så begynte jeg å kjenne lammelsen bre seg i underlivet, og plutselig følte jeg at jeg kom til å besvime. Jeg klarte å gi uttrykk for at jeg følte meg dårlig, og i løpet av sekunder var det full panikk på operasjonsstua. Blodtrykket falt og hjertet stanset.

- Jeg våknet da en sykepleier slo for tredje gang mot hjertet mitt, og fikk seinere vite at jeg hadde hatt hjertestans i 30 sekunder.

Ikke varige men

Fuglehaug ble liggende på intensivavdelingen i tre dager, og full undersøkelse ble foretatt. Legene kunne imidlertid ikke finne årsaken til hjertestansen.

- Noen mente jeg hadde hatt en uheldig dag, andre at det kunne skyldes en allergisk reaksjon. Han fikk imidlertid et skriv med seg hvor det framgikk hvor stor dose epidural han hadde fått. Han viste brevet til noen sykehusleger på Østlandet, og tilbakemeldingen var at «dosen kunne slått ut en hest».

- Jeg konfronterte aldri sykehusledelsen med denne opplysningen. Hadde ikke noe ønske om å lage bråk. Likevel har uvissheten plaget meg, sier Fuglehaug.

MARERITT: Kjell Fuglehaug var sekunder fra å dø av en enkel bedøvelse. Han gjenopplevde marerittet etter gårsdagens Dagblad-oppslag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer